Svet 0

25.09.2024.

19:30

"Nešto je pošlo naopako s ruskim Buk M3..." VIDEO

Ukrajinske snage uništile su jedan od najnovijih ruskih sistema protivvazdušne odbrane srednjeg dometa, prenosi Njuzvik.

Izvor: Njuzvik

"Nešto je pošlo naopako s ruskim Buk M3..." VIDEO
Shutterstock/Andrey VP

Podeli:

"Nešto je pošlo naopako sa ruskim sistemom protivvazdušne odbrane Buk M3", navela je ukrajinska vlada u postu na društvenoj mreži X. "Ukrajinski vojnici su ga uništili", dodaje se u postu.

Kijev je podelio snimak na kome se navodno vidi udar na sistem protivvazdušne odbrane.

Njuzvik navodi da nije mogao nezavisno da proveri tačnost snimka, ali američki istraživački centar, Institut za proučavanje rata (ISW), opisao je snimak kao geolociran na lokaciji istočno od grada Rilska u Kursku, ruskoj oblasti u koju je upala ukrajinska vojska.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane nije navelo ni vreme, ni lokaciju u svom kratkom postu, ali je 413. odvojeni bataljon bespilotnih Sistema, koji je Kijev zadužio da gađa sistem protivvazdušne odbrane, rekao je u odvojenom postu u aplikaciji za razmenu poruka Telegram u ponedeljak, da je gađan raketni sistem zemlja-vazduh Buk-M3.

413. odvojeni bataljon bespilotnih sistema, koji deli isti snimak, naveo je da su njihove snage locirale sistem u južnom ruskom regionu Kursk. Ukrajina je ranije saopštila da 413. Bataljon deluje u Kursku.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: