Svet 23

25.09.2024.

22:11

"Putine, robovlasnički mafijaški bosu..." VIDEO

Visoki britanski diplomata direktno je optužio Vladimira Putina da vodi “mafijašku državu“ i uporedio ga sa robovlasnikom.

Izvor: Politico

"Putine, robovlasnički mafijaški bosu..." VIDEO
EPA-EFE/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Podeli:

U svom vatrenom obraćanju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Dejvid Lemi, ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, "nanišanio" je ruskog predsednika poručivši mu: "Kada ispalite rakete na ukrajinsku bolnicu, znamo ko ste. Kada pošaljete plaćenike u Afriku, znamo ko ste. Kada ubijate suparnike u evropskim gradovima, znamo ko ste."

Lami, koji je inače i prvi britanski crni ministar spoljnih poslova, a u svom govoru pominjao je i svoje pretke, robove, što je opet sve povezao s ruskom invazijom na Ukrajinu.

"Vaša invazija je u vašem interesu", rekao je Lami, pa nastavio, obraćajući se Putinu: "Samo vaša. Da proširite svoju mafijašku državu u mafijaško carstvo. Imperija izgrađena na korupciji."

Zatim je dodao: "Gospodine predsedniče, ne govorim samo kao Britanac, kao Londončanin i kao ministar spoljnih poslova… Ali kažem ruskom predstavniku, dok govorim, da i ja stojim ovde kao Crnac čiji su preci odvedeni u lancima iz Afrike, kod cevi puške da budu porobljeni, čiji su preci ustali i borili se u velikoj pobuni porobljenih. Imperijalizam - znam kada ga vidim. I prozivaću ga zbog onoga što jeste."

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: