Svet 0

25.09.2024.

11:58

Uživo Skoro 600 mrtvih; "Napustite zemlju"

Izraelska vojska bombardovala je jutros ciljeve u Libanu, treći dan zaredom, zbog čega hiljade ljudi beže sa juga zemlje. Hezbolah, s druge strane, takođe nastavlja da gađa Izrael.

Izvor: B92.net

Skoro 600 mrtvih; "Napustite zemlju"
Profimedia

Podeli:

Libanska militantna gupra je navela da je ispaljeno 300 raketa na izraelsku teritoriju.

Danas se očekuje hitan sastanake Saveta bezbednosti UN, na zahtev Francuske, u nastojanju da se izbegne eskalacija sukoba.

Uživo

11:58

Momenat kada su rakete ispaljene iz Libana

10:34

Papa osudio eskalaciju

Papa Franja osudio eskalaciju nasilja u Libanu i apelovao na međunarodnu zajednicu da učini sve što je u njenoj moći da tome stane na kraj.Rimokatolički poglavar je izrazio žaljenje zbog situacije u Libanu, gde su bombaški napadi izazvali razaranja poslednjih dana.

"Nadam se da će međunarodna zajednica uložiti sve moguće napore da stane na kraj ovoj užasnoj eskalaciji", rekao je papa.

10:33

Egipat, Irak i Jordan saopštili: Izrael gura region u otvoreni rat

Šefovi diplomatija Egipta, Iraka i Jordana osudili su izraelsku "agresiju na Liban" i upozorili da "Izrael gura region u otvoreni rat".

Ministri spoljnih poslova Egipta, Iraka i Jordana, Badr Abdelati, Fuad Husein i Ajman Safadi, sastali su se u Njujorku, na marginama Generalne skupštine UN.U zajedničkom saopštenju objavljenom danas navodi se da su trojica ministara spoljnih poslova ;razgovarali i o organizovanju "trojnog samita" u Kairu.

"Ministri su osudili izraelsku agresiju na Liban, ističući da Izrael gura region u otvoreni rat", dodaje se u tekstu i apeluje na "međunarodnu zajednicu i Savet bezbednosti UN da preuzmu odgovornost da zaustave rat".

Pozivajući se na "opasnu eskalaciju u regionu", ministri su ocenili da "zaustavljanje ove eskalacije počinje zaustavljanjem izraelske agresije u Gazi".

10:32

Izrael bombarduje civile?

10:32

Sve je srušeno...

10:20

I na kraju. čiji su pejdžeri?

Norveška bezbednosna služba (PST) pokrenula je preliminarnu istragu o izveštajima da je kompanija u norveškom vlasništvu povezana sa prodajom pejdžera libanskoj militantnoj grupi Hezbolah koji su eksplodirali prošle nedelje u Libanu, izjavio je danas predstavnik policije.

"PST je pokrenuo preliminarnu istragu kako bi utvrdio da li postoje razlozi za pokretanje pune istrage na osnovu navoda u medijima da je kompanija u norveškom vlasništvu mogla biti uključena u distribuciju pejdžera Hezbolahu", naveo je predstavnik PST-a Haris Hrenovica u tekstualnoj poruci za Reuters.

On je ranije izjavio za norvešku novinsku agenciju NTB da policija trenutno nema nikakve specifične sumnje.

Bugarske vlasti su prošle nedelje izjavile da istražuju kompaniju Norta Global Ltd. sa sedištem u Sofiji nakon izveštaja mađarskih medija da je ta firma bila uključena u posredovanje oko prodaje pejdžera.

Prema podacima iz bugarskog registra preduzeća, ovu kompaniju je 2022. godine osnovao norveški državljanin Rinson Jose (39).

10:19

ID: Otkriveno oko pet projektila ispaljenih iz Libana

Izraelska vojska je navela da je otkrila oko pet projektila južno od Haife lansiranih iz Libana, dok Izrael i Hezbolah razmenjuju talase napada.

"Nakon sirena koje su se oglasile u područjima Menaše, Hacarmel i Vadi Ara, približno pet projektila je identifikovano kako prelaze iz Libana na izraelsku teritoriju", rečeno je.

Vojska je rekla da je nekoliko projektila presretnuto dok je takođe identifikovan pad projektila u tom području. Područja obuhvaćena upozorenjima nalazila su se duž izraelske obale Sredozemnog mora između gradova Haife i Tel Aviva.

10:17

Portparol IDF: Nije gađano sedište Mosada

Portparol izraelske vojske Nadav Šošani odbacio je tvrdnju Hezbolaha da je ciljao sedište Mosada u blizini Tel Aviva. "Oni vode psihološki rat, zato su to izjavili", rekao je.

09:34

Osveta Hezbolaha: Bombe padaju na Haifu, Tel Aviv i Zapadnu obalu
  • Pratite najnovije vesti o sukobu na Bliskom istoku na našem LIVE Blogu

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

22 h

Podeli: