Svet 32

25.09.2024.

21:31

Uživo "Pakao" za Ruse; Udar za udarom; Totalno uništenje

Rat u Ukrajini – 945. dan. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski otkrio je detalje "Plana pobede". Moskva je poručila da je taj plan opasna avantura sa perspektivom dalje eskalacije.

Izvor: B92.net

"Pakao" za Ruse; Udar za udarom; Totalno uništenje
Profimedia

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

21:26

Noćna mora za Ruse: Ukrajina doprema robote na prvu liniju fronta VIDEO

21:25

Novi udarac Zelenskom

Ministarstvo odbrane SAD preporučilo je da se počnu isporuke fosforne zapaljive municije Kijevu, ali je administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena više puta odbila ovaj predlog, javio je En-Bi-Si njuz, pozivajući se na izvore.

"Viši zvaničnici Pentagona preporučilo je da SAD isporuče zapaljivu municiju sa fosforom Ukrajini za upotrebu na bojnom polju, ali je Bela kuća nekoliko puta odbacivala tu ideju“, javlja televizija, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike.
 

19:53

Dve osobe poginule u ruskom napadu na Kramatorsk, povređeno 19

Dve osobe su poginule, a 19 je povređeno u ruskom vazdušnom napadu na ukrajinski grad Kramatorsk, preneo je danas Ukrinform.

Navedeno je da su ruske snage gađale sa dve vođene vazdušne bombe.

Regionalni ukrajinski guverner Vadim Filjaškin naložio je gradskoj vojnoj upravi i državnim službama da ljudima pruže svu neophodnu pomoć.

Kako je preneo Ukrinform, ruske trupe napale su centar grada.

19:13

Zelenski: Sve je uništeno

Sve ukrajinske termoelektrane su uništene, rekao je Volodimir Zelenski, govoreći u Generalnoj skupštini UN.

"U ovom trenutku uništene su sve naše termoelektrane i veliki deo naših hidroenergetskih kapaciteta“, rekao je on.

Zelenski je u junu izjavio da je u Ukrajini uništeno 80 odsto termoelektrana i trećina hidroelektrana.
 

18:06

Republikanci traže skidanje oznake tajnosti sa izveštaja o strategiji SAD za Ukrajinu

Lideri republikanaca u odborima za nacionalnu bezbednost Predstavničkog doma američkog Kongresa zatražili su danas da administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena skine oznaku tajnosti sa svog izveštaja o američkoj strategiji za rat u Ukrajini.

Odbori su naveli u zajedničkom saopštenju da Kongres i građani Amerike zaslužuju da saznaju na šta se troše sredstva iz budžeta s obzirom na vitalne interese SAD kada je u pitanju rat u Ukrajini.
 

18:05

Tramp se verovatno neće sastati sa Zelenskim tokom njegove posete SAD

Malo je verovatno da će se održati sastanak između bivšeg predsednika SAD i kandidata republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog tokom posete ukrajinskog predsednika SAD.

Nakon što se obratio Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Zelenski će imati bilateralne susrete sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom i potpredsednicom SAD i kandidatom demokrata Kamalom Haris, preneo je Politiko.

Tramp je prošle nedelje rekao da će se "verovatno" sastati sa Zelenskim tokom posete ukrajinskog predsednika SAD.

Međutim, zvaničnik iz Trampovog predizbornog štaba potvrdio je juče za Politiko da sastanak nije zakazan.

Ukrajinski lider je iznervirao Trampa posetom fabrici municije u Skrantonu, u ključnoj neopredeljenoj američkoj saveznoj državi Pensilvaniji u nedelju.

Tokom mitinga u Pensilvaniji u ponedeljak, Tramp je optužio Zelenskog da jako želi da Harisova pobedi na izborima i opisao ga kao "najvećeg prodavca u istoriji".
 

16:48

Komanda ukrajinske vojske: Svi starosti od 18 do 60 godina mogu da se bore

Komanda ukrajinske kopnene vojske saopštila je da su donete nove odluke u vezi sa mobilizacijom Ukrajinaca i da svi građani starosti od 18 do 60 godina mogu da se dobrovoljno prijave za učešće u borbama protiv ruskih snaga.

Komanda navodi da ne može javno da saopšti detalje zbog toga što, kako ističe, "slobodan pristup pitanjima regrutovanja jedinica proširuje sposobnost neprijatelja da proceni naše resurse i planove", prenela je agencija Unian.

Komanda ukrajinske vojske: Svi Ukrajinci starosti od 18 do 60 godina mogu da se boreStarosna granica za mobilizaciju u Ukrajini smanjena je u maju ove godine sa 27 godina na 25 godina. Odbor za nacionalnu bezbednost i odbranu Vrhovne rade odbacio je predloge prema kojima bi u Ukrajini mogli da budu mobilisani mlađi od 18 godina.

16:46

Erdogan: Predlog Ukrajine za ulazak u NATO nije pitanje sa kojim se žuri

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da predlog Ukrajine za ulazak u NATO nije pitanje sa kojim se "žuri" i da će odnosi između Turske i Rusije nastaviti da se razvijaju.

"To su pitanja sa kojima se ne treba žuriti i kada razgovaramo i kada donosimo odluku, uvek uzimamo u obzir stav drugih država članica NATO-a, razgovaramo o tim mogućim pitanjima za stolom i u skladu sa tim donosimo konačnu odluku", izjavio je Erdogan u intervjuu za NBC na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku.

32 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: