Svet 14

25.09.2024.

9:22

Uživo Gori; "Na ivici potpunog poraza"; Više od 600.000 ubijenih

Rat u Ukrajini – 945. dan. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski otkrio je detalje "Plana pobede". Moskva je poručila da je taj plan opasna avantura sa perspektivom dalje eskalacije.

Izvor: B92.net

Gori; "Na ivici potpunog poraza"; Više od 600.000 ubijenih
Shutterstock/Ivan Cholakov

Podeli:

Uživo

09:15

Gori

09:12

Odjeknule eksplozije


Ukrajinski mediji javljaju o eksplozijama u Hersonu.
 

09:11

Erdogan se sastao sa Zelenskim

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sastao se sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim u Njujorku i rekao da će Ankara uložiti napore da oživi prehrambeni sporazum i prekid vatre u Ukrajini.

Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

08:20


Avion Su-25 izveo je napad nevođenim raketama na ljudstvo i oklopna vozila ukrajinskih snaga u pograničnom delu Kurske oblasti.
 

08:19

Kijev: PVO sistemi oborili 28 od 32 ruska drona

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da su oborile 28 od 32 bespilotne letelice i četiri od osam projektila tokom noćnog ruskog napada.

08:19

Napad na Južno

Tokom noći izveden je napad na grad Južno u Odeskoj oblasti, saopštio je koordinator ilegalnog proruskog pokreta u Nikolajevu Sergej Lebedev.

07:49

Lavrov: Ujedinjene nacije zatvaraju oči pred upadom Ukrajine u Kursku oblast

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Ujedinjene nacije zatvaraju oči pred ekscesima ukrajinskih snaga prilikom upada u rusku Kursku oblast.

Profimedia

Lavrov je u intervjuu za TASS na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku rekao da ukrajinske "terorističke grupe", kako je naveo, koriste zapadno oružje za napade na Kursk u kojima ne prave razliku među metama.

"Oni u toj oblasti svakodnevno bombarduju kuće, društvene institucije, miroljubive građane koji se automobilima sklanjaju na bezbednija mesta. Nisam čuo nijedan glas predstavnika UN koji su odgovorni za ljudska prava, uključujući i generalnog sekretara", rekao je Lavrov.

Ukrajinske snage su 6. avgusta počele napad na Kursku oblast u Rusiji.
 

07:37

Više od 600.000 ubijenih

07:19

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin prekršio toliko međunarodnih normi da se neće zaustaviti i da Rusija može biti samo prinuđena da sklopi mir.

07:18

"Na ivici potpunog poraza"

Ukrajinska vojska je, uprkos velikim zalihama naoružanja, uključujući i oružje dugog dometa, na ivici potpunog poraza, izjavio je večeras stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti o Ukrajini.

Nebenzja je rekao da je ukrajinska vojska na ivici poraza uprkos značajnom snabdevanju oružjem, uključujući i ono dugog dometa, uprkos stranim plaćenicima i direktnom učešću Zapada u sukobu u Ukrajini sa ciljem da se nanese strateški poraz Rusiji, prenela je agencija RIA Novosti.

"Da biste se u to uverili, dovoljno je proučiti vojne izveštaje koji ukazuju na brzi kolaps fortifikacionih linija Kijeva na Istočnom frontu, čija je izgradnja trajala gotovo osam godina", naglasio je Nebenzja.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je večeras na sednici SB da je ruski predsednik Vladimir Putin prekršio toliko međunarodnih normi da se neće zaustaviti i da Rusija može biti samo prinuđena da sklopi mir.

Na sednici SB o Ukrajini, koja je sazvana na zahtev SAD, Velike Britanije, Francuske, Japana, Južne Koreje i Malte, govoriće i generalni sekretar UN Antonio Gutereš.
 

  • Sve najnovije i najvažnije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: