Svet 0

24.09.2024.

23:54

"Ukrajinska vojska je na ivici potpunog poraza"

Ukrajinska vojska je, uprkos velikim zalihama naoružanja, uključujući i oružje dugog dometa, na ivici potpunog poraza, izjavio je večeras stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti o Ukrajini.

Izvor: Tanjug

"Ukrajinska vojska je na ivici potpunog poraza"
Profimedia

Podeli:

Nebenzja je rekao da je ukrajinska vojska na ivici poraza uprkos značajnom snabdevanju oružjem, uključujući i ono dugog dometa, uprkos stranim plaćenicima i direktnom učešću Zapada u sukobu u Ukrajini sa ciljem da se nanese strateški poraz Rusiji, prenela je agencija RIA Novosti.

"Da biste se u to uverili, dovoljno je proučiti vojne izveštaje koji ukazuju na brzi kolaps fortifikacionih linija Kijeva na Istočnom frontu, čija je izgradnja trajala gotovo osam godina", naglasio je Nebenzja.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je večeras na sednici SB da je ruski predsednik Vladimir Putin prekršio toliko međunarodnih normi da se neće zaustaviti i da Rusija može biti samo prinuđena da sklopi mir.

Na sednici SB o Ukrajini, koja je sazvana na zahtev SAD, Velike Britanije, Francuske, Japana, Južne Koreje i Malte, govoriće i generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: