Svet 0

24.09.2024.

15:28

Stiže katastrofa; Zvaničnici poručili: Budite spremni na evakuaciju VIDEO

Obilne padavine su danas pogodile Kajmanska ostrva u Karipskom moru, dok istovremeno prognostičari upozoravaju da bi obližnja oluja uskoro mogla postati veliki uragan koji se kreće ka jugoistoku SAD.

Izvor: Beta

Stiže katastrofa; Zvaničnici poručili: Budite spremni na evakuaciju VIDEO
Shutterstock/APHITHANA

Podeli:

Uragan bi mogao pogoditi delove Kube i Meksika rano u sredu i delove Floride kasno u sredu i rano u četvrtak, prema podacima Nacionalnog centra za uragane.

S obzirom na veličinu olujnog talasa, vetar i kiša će se protezati daleko od centra očekivane oluje, posebno na istočnoj strani. Centar je upozorio na "prodor jakih vetrova preko delova jugoistoka SAD".

Nacionalna meteorološka služba u Talahasiju na Floridi pozvala je ljude da ozbiljno shvate mogućnost evakuacije. U ponedeljak je guverner Ron Desantis proglasio vanredno stanje u 41 okrugu te savezne američke države.

Očekuje se da će oluja ojačati u tropsku oluju danas, a zatim u veliki uragan dok se približava severoistočnoj obali Zaliva u četvrtak. 

Zvaničnici na Kajmanskim ostrvima zatvorili su škole i aerodrome, dok su prognostičari upozorili na jak vetar, kišu i talase do tri metra. 

I mnogi na Kubi zabrinuti su zbog oluje, koja će, kako se očekuje, stići do Havane, glavnog grada, koji se bori s ozbiljnim nestašicama vode i restrikcijama struje.

Otprilike 600.000 ljudi na Kubi je pogođeno nestašicom vode, od toga više od 130.000 samo u Havani. 

Obilne padavine takođe se prognoziraju za jugoistok SAD počev od srede, a mogući su i izlivanje reka i bujične poplave, prema Nacionalnom centru za uragane. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: