Svet 0

24.09.2024.

18:38

Poljska izdvaja 5,3 milijarde evra za sanaciju posledica poplave; Stiže pomoć i iz EU

Premijer Poljske Donald Tusk izjavio je danas da će Poljska izdvojiti do 5,3 milijarde evra, od čega je deo iz Evropske unije, za saniranje posledica od poplava.

Izvor: Tanjug

Poljska izdvaja 5,3 milijarde evra za sanaciju posledica poplave; Stiže pomoć i iz EU
Profimedia

Podeli:

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je ranije da će 10 milijardi evra biti izvojeno iz fondova EU za pomoć i sanaciju posledica koje su poplave učinile u delovima 27-članog bloka, prenosi Rojters. Od toga je Poljskoj namenjeno oko pet milijardi evra, rekla je ona.

Takođe je kazala da će se novac iz Fonda solidarnosti EU, koji podržava zemlje članice pogođene prirodnim katastrofama, koristi za obnovu infrastrukture.

Ministar finansija Andrzej Domanski rekao je da će 468 miliona evra biti izdvojeno iz budžeta za sanaciju od poplava.

Ministarka za fondove i regionalni razvoj Katažina Pelčinska-Naleč rekla je da će 350 miliona evra od postojećih poljskih fondova EU biti preusmereno na rekonstrukciju, a još potencijalnih 820 miliona biće preusmereno za izgradnju poplavnih zidova, rezervoara i brana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: