Svet 2

24.09.2024.

15:42

Rusi, uništiše vam S-400, S-300, S-350 VIDEO

Ukrajinska pravda objavila da je 15. artiljerijsko-izviđačka brigada Oružanih snaga Ukrajine uništila bataljon protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Trijumf.

Izvor: Kijev post

Rusi, uništiše vam S-400, S-300, S-350 VIDEO
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

Kako se dalje navodi, ruski S-400 je uništen proletos, ali je celokupan snimak objavljen sada, zajedno sa detaljima napada.

Kako je naveo Konstantin, komandant voda bespilotnih vazdušnih sistema u 15. brigadi, iako nije bilo teško locirati ruski S-400, gađanje tog sistema bio je izazov jer je S-400 obično zaštićen s nekoliko manje moćnih sistema protivvazdušne odbrane dizajniranih da presretnu izviđačke bespilotne letelice.

On je objasnio da je njegova brigade poslala dron, ali ga je S-400 locirao i oborio, a zatim su poslali još jedan, što su, kako je rekao, smatrali lošom idejom jer su im Rusi već jedan oborili.

Ali, na iznenađenje pripadnika ukrajisnke brigade, drugi dron je uspešno stigao do sistema S-400. "U određenim oblastima postoje S-300 i S-400 koji stalno manevrišu. Ovi sistemi ranije nisu bili dirnuti i bili su dovoljno udaljeni od linije fronta, što je dovelo do toga da Rusi postanu opušteni“, rekao je Konstantin.

On je dalje objasnio da ruske trupe obično drže odvojene lansirne i radarske stanice i komandna mesta. "Postali su toliko neoprezni da su sve skupili. Pogledali smo u ekran i pomislili: ‘Ovo se ne može desiti’. Dakle, nismo imali izbora nego da jednim udarcem udarimo ceo bataljon", dodao je on.

"Ova priča nije izolovan incident. Uništili smo ne samo S-400, već i S-300 i S-350", rekao je Kostantin.

Na snimku koji je snimio dron, čiju lokaciju i vreme Kijev post nije mogao samostalno da proveri, vidi se lansiranje raketa iz kompleksa S-400, koji se sastoji od četiri lansera i komandnog mesta. Zatim prikazuje dva precizna pogotka kasetne municije u trenutku lansiranja projektila, što je dovelo do uništenja četiri od pet vozila i detonacije municije.

Na snimku se takođe vidi preživeli lanser koji izgleda oštećen i koji gori. Verovatno su ruski operateri i pomoćno osoblje stacionirano dalje od lansera užurbano evakuisali područje, verovatno odvozeći ranjenike, preneo je dalje Kijev post.

Ukrajinska pravda izveštava da je od početka invazije u punom obimu, pomenuta brigada eliminisala ceo protivvazdušni odbrambeni puk ruskih snaga, koji ima ukupno 30 protivvazdušnih vozila.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: