Hronika 12

24.09.2024.

11:51

Danka Ilić ugušena? Poznati detalji optužnice

D. D. i S. J. danas su optuženi za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, dok je otac D. D, R. D, optužen za krivična dela neprijavljivanje krivičnog dela i pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Izvor: Telegraf.rs

Danka Ilić ugušena? Poznati detalji optužnice
Milica Savić/TV Prva

Podeli:

Prema navodima optužnice, D. D. je dete ugušio u gepeku službenog automobila.

Navedeno je da je Danka ubijena 26. marta oko 13.53 sati kada su se dvojica radnika Vodovoda vraćala s radnog zadatka. Automobil je vozio S. J, dok je D. D. bio na mestu suvozača. Devojčicu su, kako je navedeno, udarili automobilom i ona je pala s desne strane vozila, naspram zadnjeg desnog točka, što je D. D. primetio i rekao S. J.

Oni su se tada dogovorili da uklone telo deteta kako ne bi bili uhapšeni zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Prema navodima optužnice, D. D. je bio taj koji je izašao iz automobila, podigao dete sa zemlje i stavio ga u prtljažnik vozila. Kada je video da je devojčica živa, navodno ju je ugušio rukama. S. J. je sve vreme pratio šta D. D. radi i pazio da neko ne naiđe.

Okrivljeni su se tada, navodno, dogovorili da telo deteta ostave na divljoj deponiji na Starobanjskom putu ka Boru.

Kako tvrdi tužilaštvo, kada je S. J. zaustavio automobil, ostavili su telo deteta na deponiji.

Kako tela deteta i dalje nema, optužnica se zasniva na iskazima svedoka i snimcima s nadzornih kamera, koji su ukazali na to da su dvojica okrivljenih bili na mestu na kome je devojčica poslednji put viđena.

Dokazi njihovog kretanja su i GPS uređaj službenog automobila, kao i snimci s nadzornih kamera.

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta, za koje je zaprećena kazna doživotni zatvor bez uslovnog otpusta.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: