Svet 4

24.09.2024.

15:16

Procurili podaci: Znaju kako da unište Ruse?

Savetnik ukrajinskog predsednika Vladislav Vlasjuk rekao je u utorak da oko 60 odsto stranih delova ruskog naoružanja koje se koristi na ratištima u Ukrajini potiče iz Narodne Republike Kine.

Izvor: Dnevnik.hr

Procurili podaci: Znaju kako da unište Ruse?
Profimedia

Podeli:

"Ako uzmete sve uobičajene vrste oružja i računate komponente strane proizvodnje, oko 60 odsto će biti iz Kine. O tome smo imali duge razgovore s nekim proizvođačima“, rekao je Vlasjuk.

"Rekao bih da je Republika Kina najveći problem."

Savetnik Volodimira Zelenskog rekao je da su neki od važnih delova koji se koriste u osmatranju, dronovi i rakete došli iz Sjedinjenih Država, Holandije, Japana i Švajcarske, i iz drugih zapadnih zemalja.

Posle početka ruske agresije na Ukrajinu u februaru 2022. godine, međunarodna zajednica je uvela trgovinske sankcije Moskvi, ali je Rusija od tada uspela da svoju ratnu mašinu snabdeva zapadnim mikročipovima i poluprovodnicima, piše britanska agencija Rojters.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: