Svet 8

24.09.2024.

20:25

Uživo Rusi oslobodili Nevskoje; Žestoke borbe i juriš na Ugljedar VIDEO

Rat u Ukrajini – 944. dan. Narednih nekoliko meseci biće odlučujući u ratu Rusije protiv Ukrajine, nema mnogo vremena, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u SAD i napomenuo da Kijev već ima "Plan pobede".

Izvor: B92.net

Rusi oslobodili Nevskoje; Žestoke borbe i juriš na Ugljedar VIDEO
Profimedia/Pablo Miranzo / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

20:23

Rusi oslobodili Nevskoje

Ruska armija je uništila 3 ​​tenka Oružanih snaga Ukrajine, oslobodivši Nevskoje.

Tokom ofanzive, borci grupe „Zapad“ su artiljerijskom vatrom i municijom Lancet uništili 3 tenka T-64 Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Krasnolimansk u LNR.

20:23

20:22

Ruski borci već u bloku višespratnica

Oružane snage Ukrajine saopštile su danas da su se male jurišne grupe Oružanih snaga Rusije infiltrirale u grad, sada je u istočnom delu siva zona. Ruske trupe pokušavaju da se učvrste.

Grad je pod masovnom vatrom iz MLRS-a i artiljerije.

Situacija na bokovima oko grada ostaje izuzetno teška za ukrajinske oružane snage.

20:21

Borbe u Ugljedaru

20:20

Ukrajinski militanti i vojni analitičari tradicionalno izveštavaju o novim uspesima grupe trupa Centar.

"Pokrovski pravac. Zapadno od Grodovke, na istočnoj periferiji Nikolajevke, ostaje visok intenzitet neprijateljstava. Rusi pokušavaju da se probiju i zauzmu uporište u jugozapadnom delu sela Krutoj Jar", pišu ukrajinski resursi.

Zapadno od Ukrajinska ruske trupe su napredovale duž jaruge i zauzele deponiju rudnika Selidovska, nakon čega su uz podršku oklopnih vozila napale istočni šumski pojas duž pruge, koji se nalazi zapadno od deponije.

Borbe se nastavljaju.

20:19

20:18

Juriš na Ugljedar: Ruska vojska je već u gradu

Ukrajinski medijski resursi potvrdili su ulazak ruskih jurišnih grupa u istočnu periferiju grada Ugljedara.

"Kako nije bilo ovako snažnog napada, male ruske jurišne grupe su uspele da prodru u grad, tako da možemo zaključiti da trenutno postoji siva zona", piše oficir Oružanih snaga Ukrajine sa pozivnim znakom "Aleks".

19:02

Uništen Buk M3

17:05

Bajden: Putinov rat je propao

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je danas da je "propao" rat ruskog predsednika Vladimira Putina i da svet mora da izabere da li će da pruži podršku Ukrajini ili da se udalji od te "agresije".

"On (Putin) je krenuo da uništi Ukrajinu, ali Ukrajina je i dalje slobodna. Želeo je da oslabi NATO, ali NATO je veći, jači, ujedinjeniji nego ikada ranije, sa dve nove članice, Finskom i Švedskom. Moj odgovor je da nećemo odustati od naše podrške Ukrajini", naglasio je Bajden u svom obraćanju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: