Svet 7

24.09.2024.

19:03

Uživo Žestoke borbe; Uništenje; Gori

Rat u Ukrajini – 944. dan. Narednih nekoliko meseci biće odlučujući u ratu Rusije protiv Ukrajine, nema mnogo vremena, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u SAD i napomenuo da Kijev već ima "Plan pobede".

Izvor: B92.net

Žestoke borbe; Uništenje; Gori
Profimedia

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

19:02

Uništen Buk M3

17:05

Bajden: Putinov rat je propao

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je danas da je "propao" rat ruskog predsednika Vladimira Putina i da svet mora da izabere da li će da pruži podršku Ukrajini ili da se udalji od te "agresije".

"On (Putin) je krenuo da uništi Ukrajinu, ali Ukrajina je i dalje slobodna. Želeo je da oslabi NATO, ali NATO je veći, jači, ujedinjeniji nego ikada ranije, sa dve nove članice, Finskom i Švedskom. Moj odgovor je da nećemo odustati od naše podrške Ukrajini", naglasio je Bajden u svom obraćanju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

15:51

Crni balans: Poginulo troje, povređeno petnaestoro

Rusija je danas pogodila višespratnicu u gradu Harkovu na severoistoku Ukrajine tokom napada navođenim bombama i tom prilikom su poginule najmanje tri osobe, a povređeno je 15, dok se strahuje da ima zarobljenih ispod ruševina, saopštile su lokalne vlasti.

"Jedna od visokih zgrada je direktno pogođena", napisao je regionalni guverner Oleh Sinjehubov u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, preneo je Unian.

Na slikama sa sajta koje su podeljene na društvenim mrežama vidi se "rupa" na zgradi.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov napisao je na Telegramu da je Rusija napala najmanje četiri distrikta u popodnevnim satima, uključujući i najgušće naseljeni deo grada. Ruske snage redovno napadaju Harkov, drugi po veličini grad u Ukrajini.

14:42

Raznesen ruski tenk

13:33

Gori

12:52

U ruskom vazdušnom udaru na Konstantinovku poginula jedna osoba

Ruska avijacija bacila je jutros dve navođene aviobombe na grad Kostantinovku u Donjeckoj oblasti, pri čemu je jedna osoba poginula, a dve su ranjene, izjavio je guverner Donjecke oblasti u Ukrajini Vadim Filaškin.

On je dodao da su u vazdušnim udarima oštećena dva infrastrukturna objekta i jedna pomoćna prostorija, prenosi Ukrinform.

11:59

Nemački udarac: NE!

Nemačka neće ukinuti ograničenja na upotrebu zapadnog oružja dugog dometa koje je dato Ukrajini, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc.

11:39

"Putin u strahu" – prodiru u Rusiju

Ruski predsednik Vladimir Putin "se veoma plaši" tekućeg upada Ukrajine na Kursku oblast, rekao je predsednik Volodimir Zelenski u intervjuu.

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: