Svet 2

24.09.2024.

12:02

Uživo Oglasio se Zelenski; Likvidirani su; Hiljade mrtvih

Rat u Ukrajini – 944. dan. Narednih nekoliko meseci biće odlučujući u ratu Rusije protiv Ukrajine, nema mnogo vremena, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u SAD i napomenuo da Kijev već ima "Plan pobede".

Izvor: B92.net

Oglasio se Zelenski; Likvidirani su; Hiljade mrtvih
EPA/MICHAL WALCZAK POLAND OUT

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

11:59

Nemački udarac: NE!

Nemačka neće ukinuti ograničenja na upotrebu zapadnog oružja dugog dometa koje je dato Ukrajini, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc.

11:39

"Putin u strahu" – prodiru u Rusiju

Ruski predsednik Vladimir Putin "se veoma plaši" tekućeg upada Ukrajine na Kursku oblast, rekao je predsednik Volodimir Zelenski u intervjuu.

11:29

Ruske snage likvidirale špijunsku grupu

Ruske snage likvidirale su osmočlanu ukrajinsku špijunsku grupu u Kurskoj oblasti.

10:32

Tramp: Zelenski priželjkuje pobedu demokrata na predsedničkim izborima u SAD

Republikanski predsednički kandidat i bivši američki predsednik Donald Tramp ocenio je da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski želi da demokrate pobede na američkim predsedničkim izborima ove godine.

"Mislim da je Zelenski najveći prodavac u istoriji. Svaki put kada dođe u našu zemlju odlazi sa 60 milijardi dolara. On želi da demokrate pobede na ovim izborima i to jako", rekao je Tramp na mitingu u Pensilvaniji, a prenosi Reuters.

EPA-EFE/WILL OLIVER

10:31

Lokalne vlasti: U napadu na Poltavsku oblast oštećena energetska infrastruktura

Ruski napad preko noći na ukrajinski centralni region Poltava oštetio je energetsku infrastrukturu, prekinuvši struju u 20 naselja, saopštile su lokalne vlasti utorak.

Krhotine od oborenih dronova oštetile su nekoliko kuća, ali nisu izazvale žrtve, objavio je na Telegramu tamošnji načelnik Filip Pronjin, dok su se hitne službe borile da se pozabave situacijom sa strujom.

Kakoje dodao, ostaci bespilotnih letelica oštetili su energetsku infrastrukturu u Poltavskoj oblasti, ostavljajući bez struje 20 naselja.

Ugašena su dva požara u Kijevskoj oblasti koje je izazvao udar ruskih trupa, ali nijedna kuća ili vitalni objekat nije pogođen, rekao je regionalni guverner Ruslan Kravčenko.

10:14

Da li Ukrajina može da se pripremi za zimu?

Na sastanku u Njujorku između Volodimira Zelenskog i vodećih kompanija za finansije, energetiku i osguranje, Ujedinjenih nacija, jedna od glavnih tema je bila pitanje pripreme energetskih resursa Ukrajine za predstojeću zimu.

Zelenski je zahvalan na svoj podršci Ukrajini.

09:30

Rusija planira da poveća godišnju potrošnju za odbranu

Ruske vlasti planiraju da povećaju potrošnju za odbranu na 6,2 odsto bruto domaćeg proizvoda zemlje sledeće godine, u jeku rata protiv Ukrajine.

Prema dokumentu, ruska vlada namerava da poveća potrošnju za odbranu na 13,2 hiljada milijardi rubalja (142 milijarde dolara) u 2025. sa 10,4 hiljada milijardi rubalja planiranih za ovu godinu, ili 6,2 odsto BDP-a.

08:58

Hiljade mrtvih

08:47

Front puca na više mesta?

08:46

Moskovske snage lansirale 81 dron

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da je Rusija tokom noći napala sa 81 bespilotnom letelicom i četiri rakete.

Navodi se da je oboreno 66 dronova i da se za njih 13 izgubio trag.

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: