Svet 6

23.09.2024.

21:26

Uživo Gvozdena kupola u akciji; Puca na sve strane; Zavladala panika

Izraelska vojska saopštila je danas da je pogodila oko 800 ciljeva Hezbolaha u južnom Libanu i u dolini Beka na istoku Libana.

Izvor: B92.net

Gvozdena kupola u akciji; Puca na sve strane; Zavladala panika
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Podeli:

SAD će poslati još trupa na Bliski istok dok raste nasilje između Izraela i Hezbolaha, saopštio je sekretar za štampu Pentagona general-major Pat Rajder.

  • Sve vesti o sukobu Izraela i Hezbolaha čitajte u našem blogu UŽIVO

Uživo

20:59

U izraelskim napadima na jug Libana poginulo najmanje 356 ljudi, ranjeno 1.246


 Libansko ministarstvo zdravstva saoštilo je da je u današnjim izraelskim napadima na Liban poginulo 356, a ranjeno 1.246 osoba.
Ministarstvo je dodalo da je među poginulima 24 dece i 42 žene, preneo je Rojters.
Izraelska vojska navela je ranije danas da je pogodila više od 800 ciljeva Hezbolaha u južnom Libanu i u dolini Beka na istoku Libana.

"Među pogođenim ciljevima bile su zgrade u kojima je Hezbolah krio rakete, projektile, raketne lansere, bespilotne letelice i drugu terorističku opremu", navedeno je u saopštenju vojske.

Nakon što je jutros pokrenula talas vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha, Izraelska vojska se priprema za narednu fazu svoje operacije u Libanu, izjavio je načelnik generalštaba IDF general Herci Halevi.

"Mi napadamo borbenu infrastrukturu koju je Hezbolah gradio proteklih 20 godina. Ovo je veoma značajno. Napadamo ciljeve i pripremamo se za sledeće faze", navodi se u saopštenju Halevija bez iznošenja detalja.
 

20:19

Bajden primio predsednika UAE sa kojim će razgovarati o Libanu i Gazi

Predsednik SAD Džozef Bajden poželeo je dobrodošlicu predsedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata šeiku Mohamedu bin Zajedu Al Nahjanu danas u Beloj kući, rekavši da će dvojica lidera razgovarati o načinima za deeskalaciju tenzija između Izraela i Libana i naporima da se obezbedi prekid vatre u Gazi.

Bajden je, govoreći na početku sastanka sa liderom UAE, rekao da će Liban i Gaza biti predmet njihovog ragovora, kao i veštačka inteligencija, preneo je Rojters.

20:17

Gvozdena kupola u akciji

Gvozdena kupola, izraelski obrambeni protivraketni sistem, danas je bio na velikom ispitu jer je Hezbolah ispalio na desetine raketa na Izrael kao odgovor na silovite udare na mete te islamističke organizacije na jugu Libana.

Država Izrael objavila je snimak Gvozdene kupole u akciji.

20:00

Izrael najavio narednu fazu operacije u Libanu

Nakon što je jutros pokrenula talas vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha, Izraelska vojska se priprema za narednu fazu svoje operacije u Libanu, izjavio je načelnik generalštaba IDF general Herci Halevi.

"Mi ciljamo borbenu infrastrukturu koju je Hezbolah gradio proteklih 20 godina. Ovo je veoma značajno. Napadamo ciljeve i pripremamo se za sledeće faze", navodi se u saopštenju Halevija bez dodatnih detalja, prenosi Rojters.

Izraelska vojska saopštila je danas da je pogodila više od 800 ciljeva Hezbolaha u južnom Libanu i u dolini Beka na istoku Libana.

19:36

Stigla reakcija Irana: "Izrael nam postavlja zamke, želi da nas uvuče u širi rat"

Iranski predsednik optužio je Izrael da pokušava da izazove širi rat na Bliskom istoku.

On je u Njujorku rekao da Izrael "postavlja zamke" kako bi uveo Iran u širi sukob.

19:33

Izrael objavio snimak raketnog napada Hezbolaha

19:23

Netanjahu poručio građanima Libana: Izrael nije u ratu sa vama

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je danas libanskom narodu da ozbiljno shvati upozorenje Izraela i da će moći da se vrati kući nakon što se sukobi završe.

"Izrael ne ratuje sa vama. Ratuje sa Hezbolahom", rekao je on u video poruci, preneo je Tajms of Izrael.

"Od jutros, IDF (Izraelske odbrambene snage) vas je upozorio da se sklonite sa puta", kazao je Netanijahu.

19:21

Puca na sve strane

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: