Svet 1

23.09.2024.

18:05

Izrael izvršio masovni napad: 800

Izraelska vojska saopštila je danas da je pogodila oko 800 ciljeva Hezbolaha u južnom Libanu i u dolini Beka na istoku Libana.

Izvor: Tanjug

Izrael izvršio masovni napad: 800
Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Podeli:

"Među pogođenim ciljevima bile su zgrade u kojima je Hezbolah krio rakete, projektile, raketne lansere, bespilotne letelice i drugu terorističku opremu", navodi se u saopštenju vojske, prenosi Rojters.

U međuvremenu, libansko ministarstvo zdravstva izdalo je novo saopštenje navodeći da je od početka današnjih izraelskih udara poginulo 274 ljudi, a da ih je ranjeno 1.024, ali da se na osnovu brojki ne može zaključiti koliko je poginulih civila, a koliko pripadnika Hezbolaha.

IDF tvrdi da su mete napada bile lokacije koje koristi Hezbolah, uključujući stambene objekte u kojima je ova militantna grupa uskladištila oružje i drugu vojnu opremu.

U saopštenju IDF se kaže da je Hezbolah danas iz Libana ispalio oko 165 raketa na ciljeve unutar teritorije Izraela, kao i da je većina raketa bila usmerena na područja duboko u severnom Izraelu, uključujući oblast Haife.

Najmanje 10 projektila dugog dometa ispaljeno je ka izraelskim naseljima na Zapadnoj obali koja su udaljena više od 100 kilometara od granice sa Libanom.

Pročitajte još:

Muk: Objavljen rat?

Smrtonosni udar: Stotine mrtvih, bolnice prepune; Civili beže VIDEO

Erdogan "grmi": Moralni kolaps; Rat će se proširiti

Napadamo, budite mirni VIDEO

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: