Svet 0

23.09.2024.

18:37

Udariće još jače?; Oglasio se Netanjahu: "Slede komplikovani dani"

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu u svojoj prvoj izjavi otkako je Izrael pokrenuo talas napada širom Libana u kojima su poginule najmanje 182 osobe, poručio je izraelskim građanima da je obećao da će Izrael promeniti odnos snaga na severu.

Izvor: Index.hr, Kurir.rs

Udariće još jače?; Oglasio se Netanjahu: "Slede komplikovani dani"
EPA-EFE/ABIR SULTAN EPA POOL

Podeli:

"Ko god pokuša da nam naudi, mi ga udaramo još jače. Obećao sam da ćemo promeniti bezbednosni balans, odnos snaga na severu – i to je ono što mi radimo. Uništavamo hiljade projektila i raketa usmerenih na Izrael, na gradove i građane," rekao je.

Netanjahu je rekao i da su "pred njima komplikovani dani" i pozvao izraelske građane da slede smernice za obranu zemlje.

Izrael ima novi ratni cilj

Poslednjih nedelja Izrael je svojim ratnim ciljevima eksplicitno dodao vraćanje raseljenih ljudi iz severnog Izraela svojim domovima. Oko 60.000 Izraelaca bilo je prisiljeno da napusti domove u severnom Izraelu zbog stalne razmene vatre između IDF-a i Hezbolaha.

Ranije je portparol izraelske vlade David Mencer rekao da će "Izrael učiniti sve što je potrebno diplomatijom - ili vojnim sredstvima - da osigura severnu granicu. To je ono što bi svaka druga država učinila."

Vojni portparol IDF-a Daniel Hagari upozorio je stanovnike istočnog Libana da se evakuišu ako su u blizini područja u kojima se skladišti oružje Hezbolaha. Ministarstvo unutrašnjih poslova Libana najavilo je da će koristiti škole kao privremena skloništa za raseljene osobe.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: