Svet 6

23.09.2024.

17:23

Probijena ruska granica; "Ušli smo..." VIDEO

Ukrajinska 95. zasebna polisijska vazdušno-jurišna brigada saopštila je danas da je probila još jedan deo ruske granice.

Izvor: The Kyiv Independent

Probijena ruska granica; "Ušli smo..." VIDEO
Profimedia

Podeli:

Brigada je objavila video-snimak koji navodno prikazuje proboj barijera, prelazak desantnih jedinica u Rusiju i prve borbe u blizini granice.

Tačna lokacija i vreme napada nisu saopšteni, ali je brigada saopštila da je to „druga uspešna operacija proboja ruske granice od početka operacije u ruskoj Kurskoj oblasti“.

Ukrajina je započela prekogranični upad u Kursku oblast 6. avgusta, zauzevši oko 100 naselja i preko 1.300 kvadratnih kilometara (500 kvadratnih milja).

Tokom proteklih nedelja, Rusija je pokrenula kontranapad na Kursku oblast, koji je zaustavljen 18. septembra, saopštila je ukrajinska vojska.

Jedan od ciljeva ukrajinskog upada u Kursku oblast bio je da se primora Rusija da prerasporedi svoje snage sa fronta u Ukrajini, pre svega iz Pokrovskog sektora.

Moskva je od 19. septembra premestila oko 40.000 ruskih vojnika u Kursku oblast, rekao je predsednik Vladimir Zelenski, preneo je Kijev independent.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: