Svet 0

23.09.2024.

12:36

Trka sve neizvesnija: Debata nije donela prednost Kamali?

Kamala Haris nije mnogo napredovala nakon debate. Umesto da stekne jasnu prednost nad Donaldom Trampom, ankete su se samo malo pomerile u njenu korist.

Izvor: Klix.ba

Trka sve neizvesnija: Debata nije donela prednost Kamali?
EPA-EFE/DEMETRIUS FREEMAN / POOL

Podeli:

Ni izbliza dovoljno da se promeni osnovna stvarnost: Haris i Tramp su još uvek u "sudaru" za bliži završetak u novembru.

Debata je bila odlična šansa za Harisovu da dokaže svoju hrabrost na sceni sa Trampom, suočivši se prvi, a verovatno i poslednji put.

Po svemu je nadmašila očekivanja jer ju je većina nazvala jačim kandidatom.

U anketi Njujork Tajmsa/Koledža Sijena, dvoje od troje glasača (67 odsto) reklo je da je dobro prošla u debatama, navodi Politiko.

Ali ankete ukazuju na blagi pad za Harisovu, tačnije da je demokratsko rukovodstvo poraslo za oko jedan procentni poen od dana debate.

Ako pogledate rezultate u sedam ključnih država, jasno je da je njeno vođstvo i dalje izuzetno malo i krhko, posebno s obzirom na to kako su anketari potcenili Trampa na nedavnim izborima.

Haris ima prosečno vođstvo od jednog poena ili više u samo dve države. Njujork tajms je ovog vikenda pisao da postoji istorija anketa koje precenjuju demokrate u Viskonsinu, uključujući i 2016. (kada su ankete pokazale da Hilari Klinton drži malo, ali dosledno vođstvo koje je nestalo kada je Tramp postao prvi republikanac od 1984. koji je osvojio tu državu) i 2020 (kada je Bajdenova veća prednost skoro potpuno nestala).

Sve ove informacije sugerišu da iako je Kamala ostvarila blage dobitke, trka sa Trampom ostaje veoma tesna i neizvesna, posebno u ključnim državama.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: