Svet 0

23.09.2024.

12:23

Napadamo, budite mirni VIDEO

Izrael produbljuje napade na Hezbolah u Libanu i izraelska javnost treba da ostane smirena u narednih nekoliko dana, poručio je danas izraelski ministar odbrane Joav Galant.

Izvor: Tanjug

Napadamo, budite mirni VIDEO
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Podeli:

"Produbljujemo napade u Libanu, akcije će se nastaviti sve dok ne postignemo cilj i vratimo stanovnike sa severa bezbedno svojim kućama", rekao je Galant u video-snimku koji je objavila njegova kancelarija, prenosi Rojters uz ocenu da je to nagoveštaj da Galant očekuje pojačanu vatru s druge strane granice.

Galant učestvuje na sastanku o proceni spremnosti domaćeg fronta u okolnostima pojačanih borbenih dejstava protiv Hezbolaha u Libanu, prenosi Tajms of Izrael.

"U ovoj novoj fazi kada smo ušli u rat, naš uspeh zavisi i od odgovarajućeg ponašanja na domaćem frontu. Pred nama su dani kada će javnost morati da pokaže smirenost, disciplinu i potpunu poslušnost u pogledu direktiva Komande domaćeg fronta", rekao je Galant.

Kako je dodao, razlika između uspeha i neuspeha zavisiće od "ulaska građana u zaštićene prostorije i druge oblasti", u skladu sa instrukcijama koje će dobiti.

"To spasava živote", zaključio je on.

Izraelska vojska saopštila je da je rano jutros izvela desetine vazdušnih napada na južni Liban i pozvala stanovnike tog regiona da se hitno evakuišu iz kuća i drugih objekata u kojima militantna grupa Hezbolah skladišti oružje.

IDF izvodi "rasprostranjene" napade na mete Hezbolaha u južnom Libanu, prenosi Tajms of Izrael.

Najnovniji talas vazdušnih udara usledio je nakon napetog dana u kojem je Hezbolah ispalio više od sto raketa na severni Izrael, od kojih su neke pale u blizini grada Haife.

Izrael je na to odgovorio izvodjenjem stotina vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: