Svet 0

23.09.2024.

11:48

Upaljen narandžasti alarm: Putevi pod vodom; Biće još gore VIDEO

Za milione ljudi u Britaniji na snazi je narandžasto upozorenje na vremenske prilike, a u nekim oblastima bi trebalo da padne količina kiše koka prosečno padne za više od mesec dana.

Izvor: Skynews

Upaljen narandžasti alarm: Putevi pod vodom; Biće još gore VIDEO
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Podeli:

Meteorolozi upozoravaju na grmljavinu, potencijalne poplave, otežane uslove za vožnju i kašnjenja u javnom prevozu.

Agencija za životnu sredinu (EA) poziva ljude da pažljivo planiraju svoja putovanja jer upozoravaju na "značajne" poplave u delovima Engleske.

Sara Kuk, menadžerka za kontrolu poplava, rekla je da bi "uporne jake kiše i oluje sa grmljavinom" mogle da izazovu poplave imanja i ometanje putovanja u "urbanim oblastima i slivovima koji brzo reaguju na padavine".

Ona je rekla da su timovi EA na terenu i "spremni da podrže lokalne vlasti" brzim odgovorom.

"Pozivamo ljude da pažljivo planiraju svoja putovanja, da se pridržavaju saveta lokalnih hitnih službi na putevima i da ne voze kroz poplavne vode – često je dublje nego što izgleda i samo 30 cm tekuće vode je dovoljno da baš automobil počne da pluta", rekla je ona.

Met Office (britanski nacionalni meteorološki servis)  je danas izdao i žuto i narandžasto upozorenje na vremenske prilike koje pokriva delove Engleske.

Narandžasto upozorenje za jaku kišu trajaće do 21 sat i zahvatiće Bat, Bristol, Oksford i sve do Nortemptona.

Meteorolozi kažu da prskanje i poplave mogu dovesti do otežanih uslova za vožnju i nekih zatvaranja puteva, dok bi domovi i zgrade mogli biti poplavljeni, a kašnjenja i otkazivanje javnog prevoza su "verovatni".

Takođe postoji mogućnost nestanka struje i gubitka drugih usluga, saopštio je Met Office. Manje, žuto upozorenje na kišu takođe je na snazi do ponoći u Velsu, južnoj Engleskoj, severozapadnoj Engleskoj i do oblasti Midlsbroa.

Zatvoreni putevi širom ostrva


Nekoliko puteva je zatvoreno širom Bedfordšira i Hertfordšira nakon "velikih poplava" tokom noći, saopštila je policija.

Obilne padavine su dovele do toga da oblasti kao što su Danstejbl i Hitčin budu delimično poplavljene.

Policija Bedfordšira saopštila je da je deo ulice Danejbl Haj Strit zatvoren zbog "velike poplave", a vozači su upozoreni da izbegavaju tu oblast i idu alternativnim putevima.

Na snimcima na društvenim mrežama vide se automobili koji se bore da gaze kroz vodu.

12 oblasti pod upozorenjem


Upozorenja o poplavama aktivna su jutros u 12 oblasti širom Engleske.

Predviđena je dalja kiša tokom ponedeljka, saopštile su vlasti, a onima koji budu pogođeni poplavama preporučeno je da se pomeraju na viši teren ako bude potrebno.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: