Svet 0

23.09.2024.

8:30

Japan se suočava sa katastrofom: Šest osoba poginulo u poplavama FOTO/VIDEO

Šest osoba je poginulo, a 10 se vodi kao nestalo nakon što su rekordne padavine uzrokovale poplave i odrone u delovima japanske prefekture Išikava.

Izvor: Telegraf.rs

Japan se suočava sa katastrofom: Šest osoba poginulo u poplavama FOTO/VIDEO
EPA-EFE/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/

Podeli:

Gradovi Vadzima i Suzu, koji se još oporavljaju od razornog potresa koji je pogodio to područje 1. januara, među najteže su pogođeni poplavom. U nedelju su oba grada zabeležila dvostruko veću količinu kiše nego što je uobičajeno za septembar, izvestili su lokalni mediji, prenosi BBC.

Desetine reka se izlilo iz korita, prekinule su puteve i izolovale više od 100 zajednica širom prefekture, navodi se u izveštajima. Oko 4.000 domaćinstava ostalo je bez struje u ponedeljak, prema podacima firme Hokuriku Electric Power.

Dvoje poginulih pronađeno je u blizini tunela pogođenog odronom u Vadzimi. Jedan od njih bio je građevinski radnik koji je obavljao popravke na putu.

Među ostalim žrtvama su dvojica starijih muškaraca i starija žena, izvestio je The Japan Times, pozivajući se na lokalne vlasti.

Japanska meteorološka agencija u subotu je izdala najviši nivo upozorenja na opasnost po život za Išikavu a u nedelju ju je smanjila na uobičajeno upozorenje. Ipak, vlasti su pozvale na daljnji oprez.

Poplavne vode preplavile su privremena naselja izgrađena za ljude koji su izgubili domove u potresu na Novu godinu. Snimci koje je emitovala lokalna televizija pokazale su celu ulicu u Vazdimi pod vodom.

Regija se još uvek oporavlja od snažnog potresa magnitude 7,5 Rihtera iz januara, koji je usmrtio najmanje 236 ljudi, srušio zgrade i izazvao veliki požar.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Panika u Evropi: "Loviće" i Nemce?

Nemačka uvodi nove sisteme za odbranu svojih vladinih aviona, posebno onih koji prevoze visoke državne zvaničnike, poput kancelara Olafa Šolca, predsednika Franka-Valtera Štajnmajera i ministarke spoljnih poslova Analene Berbok.

12:13

21.9.2024.

1 d

Podeli: