Svet 0

23.09.2024.

8:32

Uživo Borbe; "Pucaju" položaji; Podignuti helikopteri; Spreman plan za uništenje Putina

Rat u Ukrajini – 943. dan. Na frontu u Ukrajini borbe su u toku, a najveći broj se dešava na Kurahovskom i Pokrovskom pravcu, tvrdi Generalštab Ukrajine.

Izvor: B92.net

Borbe; "Pucaju" položaji; Podignuti helikopteri; Spreman plan za uništenje Putina
Profimedia

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

08:28

Ruski Mi-28NM uništio ukrajinsku tehniku

Udarni helikopter Mi-28NM uništio je koncentrisanje ljudstva i oklopne tehnike jedinica Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom rejonu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

08:27

Zelenski obišao fabriku u SAD: "Ukrajinski plan pobede biće na stolu"

-Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je u Sjedinjene Američke Države, a kako je naveo u objavi na mreži X, glavni cilj njegove posete je jačanje Ukrajine.

"Ovaj rat se može okončati samo pravednim mirom kroz globalne napore... Ukrajinski plan pobede biće na stolu svih naših saveznika", naveo je Zelenski.

On je obišao fabriku municije "Scranton Army" u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, koja proizvodi komponente za artiljerijske i minobacačke granate, a sa rukovodstvom fabrike razgovarao je o mogućnost američkih investicija u ukrajinsku odbrambenu industriju, objavljeno je na sajtu Zelenskog.

08:26

Napad u blizini ukrajinskog sela

08:24

Zelenski doputovao u SAD

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je u Sjedinjene Američke Države, a kako je naveo u objavi na mreži Iks, glavni cilj njegove posete je jačanje Ukrajine.

"Ovaj rat se može okončati samo pravednim mirom kroz globalne napore... Ukrajinski plan pobede biće na stolu svih naših saveznika", naveo je Zelenski.

07:55

Tajno oružje na mlazni pogon bacilo je 30.000 tona eksploziva na Ruse

Četiri dana nakon što su digli u vazduh ogromnu rusku zalihu municije u zapadnom ruskom gradu Toropecu, manje od 500 kilometara od Ukrajine, ukrajinski dronovi su ponovo napali.

07:20

Hiljade mrtvih

07:18

Izvršena 363 udara: Povređeno 13 osoba

Trinaest osoba, među kojima i jedno dete, povređeno je protekle noći u vazdušnim napadima ruskih snaga na Zaporožje, izjavio je guverner Zaporoške oblasti Ivan Fedorov.

On je na Teleramu naveo da je povređeno sedam žena, pet muškaraca i 15-godišnji dečak, prenosi agencija Ukrinform.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo je da je, prema preliminarnim informacijama, Rusija u napadu na Zaporožje upotrebila vođene vazdušne bombe KAB.

Ukrajinska agencija navodi da su tokom jučerašnjeg dana ruske snage izvršile ukupno 363 udara na 12 naselja Zaporoške oblasti.


 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Panika u Evropi: "Loviće" i Nemce?

Nemačka uvodi nove sisteme za odbranu svojih vladinih aviona, posebno onih koji prevoze visoke državne zvaničnike, poput kancelara Olafa Šolca, predsednika Franka-Valtera Štajnmajera i ministarke spoljnih poslova Analene Berbok.

12:13

21.9.2024.

1 d

Podeli: