Svet 15

23.09.2024.

21:35

Uživo Žestoke borbe; Fijasko; Uočen brod, približava se

Rat u Ukrajini – 943. dan. Na frontu u Ukrajini vode se borbe, a najveći broj se dešava na Kurahovskom i Pokrovskom pravcu, tvrdi Generalštab Ukrajine.

Izvor: B92.net

Žestoke borbe; Fijasko; Uočen brod, približava se
Profimedia/Pablo Miranzo / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

21:32

Blumberg: Rusija planira da sledeće godine poveća potrošnju za odbranu na 6,2 odsto

Ruske vlasti planiraju da povećaju potrošnju za odbranu na 6,2 odsto bruto domaćeg proizvoda zemlje sledeće godine, u jeku rata protiv Ukrajine, preneo je Blumberg na osnovu uvida u nacrt budžeta Ruske Federacije za 2025. godinu.

Prema dokumentu, ruska vlada namerava da poveća potrošnju za odbranu na 13,2 triliona rubalja (142 milijarde dolara) u 2025. sa 10,4 triliona rubalja planiranih za ovu godinu, ili 6,2 odsto bruto domaćeg proizvoda.

19:41

Uočen teretni brod: Prevozi naoružanje za lovce F-16?

Teretni brod koji, pretpostavlja se, prevozi naoružanje za lovce F-16 plovi ka luci grada Južno u Odeskoj oblasti, saopštio je koordinator nikolajevskog pokreta otpora Sergej Lebedjev.

"Brod je primećen u luci u Odesi. Tamo nije istovaren, već je krenuo ka luci Južno. Kako je saopšteno, Oružane snage Ukrajine čekaju dopunu oružja. Kažu da je to municija za F-16", rekao je Lebedjev.
 

18:46

Pojačava se PVO odbrana Krimskog mosta

Na ostrvu Tuzla Rusi postavljaju metalne tornjeve sa platformama na kojima će postaviti sisteme protivvazdušne odbrane za zaštitu Krimskog mosta od mogućih ukrajinskih napada dronovima.

Zapadne i ukrajinske službe predstavljaju preko svojih medija dve takve kule sa raketnim sistemima zemlja-vazduh Pancir-S1M, a takođe tvrde da vrše inspekciju mesta na kome se nalaze.

18:45

"Hrabri" su probili odbranu VSU kod Pokrovska

Grupa trupa Centar nastavlja samouvereno da probija odbranu VSU u pravcu Pokrovskog.

Na snimku se vidi napad uralske oklopne grupe severno od Cukurina na položaje okupatora u rejonu pruge za Kurakhovo. Ruska vojska proširuje svoju zonu kontrole za više od 3 km zapadno od Ukrainska.

18:10

Umerov: Ukrajina dobila pomoć od osam koalicija u okviru Ramštajn platforme

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov izjavio je danas da u okviru Ramštajn platforme postoji osam koalicija koje su Ukrajini obezbedile nove strateške PVO sisteme, finansirale proizvodnju ukrajinskih artiljerijskih sistema, a u okviru češke inicijative već je počelo snabdevanje municijom.

"Jedan od ključnih prioriteta našeg rada je međunarodna saradnja. U okviru platforme 'Ramštajn' stvorili smo osam koalicija sposobnosti koje obuhvataju 34 zemlje članice Kontakt grupe za odbranu Ukrajine i sa kojima su potpisana pisma namera za saradnju", istakao je Umerov za ukrajinski Forbs.

16:43

Najmanje tri osobe poginule, najmanje dvoje povređeno u ukrajinskom granatiranju

Najmanje tri osobe, od kojih je jedno dete, poginulo je, a najmanje dvoje ljudi je povređeno, danas tokom ukrajinskog granatiranja sela Arhangelskoje u ruskoj pograničnoj Belgorodskoj oblasti, saopštio je guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

On je na svom nalogu na mreži Telegram saopštio da su povređeni hospitalizovani u lokalnim klinikama, prenosi RIA.

Agencija navodi da su hitne službe na licu mesta i da se očekuje izveštaj o materijalnoj šteti.

16:10

Fijasko: Rusi napali, ali...

16:08

Poginulo 56 civila

Najmanje 56 civila je ubijeno, a 266 ranjeno tokom sedmonedeljnog upada Ukrajine u rusku oblast Kursk, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: