Svet 0

23.09.2024.

9:53

Uživo Uništeni su; Oglasio se Zelenski; "Katastrofalne posledice"; Hiljade mrtvih

Rat u Ukrajini – 943. dan. Na frontu u Ukrajini borbe su u toku, a najveći broj se dešava na Kurahovskom i Pokrovskom pravcu, tvrdi Generalštab Ukrajine.

Izvor: B92.net

Uništeni su; Oglasio se Zelenski; "Katastrofalne posledice"; Hiljade mrtvih
Profimedia

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

09:58

Zapaljena vojna vozila kod Kurska

09:55

Dron se drušio na grad; Sve je uništeno

Sinoć se u Gubkinu, u Belgorodskoj oblasti srušio dron.

Kako navode zvaničnici žrtava nema, ali su oštećene 3 stambene zgrade i 10 automobila.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, sinoć su 4 drona oborena iznad Belgorodske oblasti. Još četiri su oborena iznad Kurske oblasti.


 

09:50

Zelenski: Ako se Rusiji dozvoli da pobedi, to će imati katastrofalne posledice po SAD

Ukrajina je učinila sve što je bilo moguće da izbegne uvlačenje Amerike u rat, ali ako Rusiji bude dozvoljeno da pobedi, to će imati katastrofalne posledice po samu Ameriku, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski uoči posete Sjedinjenim Državama.

Kako je rekao u intervjuu za "Njujorker", da Ukrajina nije pružila otpor, Putin bi krenuo dalje.

"Prvo, oko 40 miliona imigranata bi došlo u Evropu, Ameriku i Kanadu. Drugo, izgubili biste najveću državu u Evropi - ogroman udarac američkom uticaju na kontinentu. Rusija bi sada imala puni uticaj tamo. Izgubili biste sve. Poljsku, Nemačku i vaš uticaj bi bio ravan nuli", rekao je Zelenski.

Naglasio je da američka javnost mora da shvati da sama činjenica postojanja Ukrajine nije problem, ali je istovremeno otpor Ukrajine omogućio Americi da reši mnoge druge probleme.

09:46

Izvedeni napadi na infrastrukturu vojnih aerodroma Ukrajine

Ruska vojska je u poslednja 24 sata izvela više napada na energetske objekte u Ukrajini koji su električnom energijom napajali objekte vojno-industrijskog kompleksa, na infrastrukturu vojnih aerodroma i postrojenja za proizvodnju dronova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Istovremeno, snage ruske protivvazdušne odbrane oborile su šest francuskih vođenih aviobombi Hamer, šest američkih projektila HIMARS, dve rakete S-200 i 106 dronova, prenosi RIA Novosti.

09:46

Uništeni su


Ruski PVO sistemi su tokom noći uništili i presreli po četiri ukrajinske bespilotne letelice iznad Belgorodske i Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

08:28

Ruski Mi-28NM uništio ukrajinsku tehniku

Udarni helikopter Mi-28NM uništio je koncentrisanje ljudstva i oklopne tehnike jedinica Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom rejonu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

08:26

Napad u blizini ukrajinskog sela

08:24

Zelenski doputovao u SAD

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je u Sjedinjene Američke Države, a kako je naveo u objavi na mreži Iks, glavni cilj njegove posete je jačanje Ukrajine.

"Ovaj rat se može okončati samo pravednim mirom kroz globalne napore... Ukrajinski plan pobede biće na stolu svih naših saveznika", naveo je Zelenski.

Tanjug/Staff Sgt. Deonte Rowell/U.S. Army via AP

07:55

Tajno oružje na mlazni pogon bacilo je 30.000 tona eksploziva na Ruse

Četiri dana nakon što su digli u vazduh ogromnu rusku zalihu municije u zapadnom ruskom gradu Toropecu, manje od 500 kilometara od Ukrajine, ukrajinski dronovi su ponovo napali.

07:20

Hiljade mrtvih

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Panika u Evropi: "Loviće" i Nemce?

Nemačka uvodi nove sisteme za odbranu svojih vladinih aviona, posebno onih koji prevoze visoke državne zvaničnike, poput kancelara Olafa Šolca, predsednika Franka-Valtera Štajnmajera i ministarke spoljnih poslova Analene Berbok.

12:13

21.9.2024.

1 d

Podeli: