Svet 0

22.09.2024.

23:23

Netanjahu otkrio: Polovina talaca je živa

Na zatvorenom sastanku Komiteta za spoljne poslove i odbranu Kneseta, izraelski premijer Benjamin Netanijahu je navodno danas rekao poslanicima da je samo polovina od 97 talaca koje Hamas drži u Gazi od 7. oktobra živa.

Izvor: Tanjug

Netanjahu otkrio: Polovina talaca je živa
EPA-EFE/ABIR SULTAN EPA POOL

Podeli:

"Prema informacijama koje imamo, polovina talaca u Gazi je živa", citirao je Vojni radio izraelskog premijera. Prema informacijama koje su ranije procurele sa tog sastanka, Netanjiahu je, takođe, negirao da stoji na putu postizanja dogovora o taocima, okrivljujući Hamas što je zahtevao brojne revizije predloženog nacrta o prekidu vatre, preneo je Tajms of Izrael.

Njegove izjave ukazuju da bi oko 50 talaca moglo biti mrtvo.

Izraelske odbrambene snge (IDF) su potvrdile samo smrt 33 od onih koji su još u Gazi. Netanijahu je rekao poslanicima da razmatra takozvani plan generala da se uvede opsada severa Gaze.

Na sednici iza zatvorenih vrata Netanjahu je ukazao da je plan za opsadu preostalih snaga Hamasa jedan od nekoliko koji se razmatraju i koji će narednih dana biti izneti kabinetu na dalju raspravu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Panika u Evropi: "Loviće" i Nemce?

Nemačka uvodi nove sisteme za odbranu svojih vladinih aviona, posebno onih koji prevoze visoke državne zvaničnike, poput kancelara Olafa Šolca, predsednika Franka-Valtera Štajnmajera i ministarke spoljnih poslova Analene Berbok.

12:13

21.9.2024.

1 d

Podeli: