Svet 7

22.09.2024.

10:27

Uživo Osveta "iskanderima"; Rusi izveli raketni napad

Sukob u Ukrajini ušao je u 942. dan

Izvor: B92.net

Osveta "iskanderima"; Rusi izveli raketni napad
Profimedia

Podeli:

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske protivvazdušne snage tokom protekle noći uništile 15 ukrajinskih dronova iznad pet regiona Rusije.

"Protekle noći dežurnim sistemima protivvazdušne odbrane uništeni su pokušaji kijevskog režima da izvede terorističke napade pomoću bespilotnih letelica na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

  • Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU

Uživo

10:26

Rusi izveli raketni napad

Ruske snage izvele su raketni napad iz sistema „iskander“ na položaje ukrajinskog raketnog sistema „hajmars“ u Sumskoj oblasti. Ukrajinski sistem je uništen, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se precizira da su se ukrajinski položaji nalazili u naselju Šapošnjikovo, 10 kilometara jugozapadno od grada Sumi.

U napadu su uništena i dva automobila i posada raketnog sistema.
 

09:07

Vatrogasac poginuo u gašenju požara

Jedan vatrogasac je poginuo, a dva su ranjena, tokom gašenja požara u LNR, nakon što se detonirao bojevi deo ukrajinske bespilotne letelice koja je pala u napadu na Novoajdarski okrug, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.
 

07:59

Eksplozije u Poltavskoj oblasti

U Poltavskoj oblasti oštećen je energetski infrastrukturni objekat, saopštio je šef lokalne regionalne administracije Filip Pronjin.

On je dodao da su brojni potrošači ostali bez struje.

07:58

Su-24 izveo napad

Avion Su-34 izveo je napad na ljudstvo i koncentrisanje vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, udar je izveden avionskim navođenim bombama.

07:57

Raste broj povređenih od ruske bombe

Broj povređenih nakon što je ruska bomba FAB-250 pogodila Harkov, porastao je na 21, izjavio je jutros načelnik te regionalne vojne administracije Oleh Sinehubov, prenosi Ukrinform.

"FAB-250 je korišćen u napadu na višespratnicu u kojoj je spavalo desetine stanara. Najmanje 18 povredjenih, uključujući troje maloletnika", napisao je Sinehubov na Telegramu.

U ranijim izveštajima navedeno je da je u noćašnjem napadu povređeno 13 osoba, izmedju osam do 84 godine. Među njima je bilo troje dece, dvoje imaju 17, a jedno osam godina.

Šest osoba je hospitalizovano, a 60 stanara je evakuisano iz stambenog bloka.

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: