Svet 0

21.09.2024.

21:32

Smrtonosni napad: Broje se žrtve

U izraelskom vazdušnom napadu na komandante Hezbolaha u predgrađu Bejruta izvedenom u petak poginulo je najmanje 37 ljudi, uključujući troje dece i sedam žena, saopštilo je libansko ministarstvo zdravlja.

Izvor: Tanjug

Smrtonosni napad: Broje se žrtve
EPA-EFE/WAEL HAMZEH

Podeli:

Spasioci i danas tragaju za ljudima nestalim u ruševinama.

Hezbolah je saopštio da je 16 njegovih članova, uključujući visokog lidera Ibrahima Akila i još jednog vrhovnog komandanta Ahmeda Vahbija, poginulo u najsmrtonosnijem napadu tokom skoro godinu dana sukoba sa Izraelom, preneo je Rojters.

Izraelska vojska je navela na platformi X da su u jučerašnjem napadu pogođeni Akil i komandanati Hezbolahovih elitnih Radvan snaga i da je skoro u potpunosti razbijen Hezbolahov vojni lanac komandovanja.

U napadu je sravnjena višespratna stambena zgrada u prepunom predgrađu, a oštećen je i vrtić pored zgrade, rekao je izvor iz obezbeđenja.

Prekogranični napadi nastavljeni su i danas, pri čemu su izraelski ratni avioni izveli neka od najtežih bombardovanja tokom 11 meseci borbi širom juga Libana, a Hezbolah je izveo raketne napade na vojne ciljeve na severu Izraela.

Izraelska vojska je saopštila da je pogodila oko 180 ciljeva, uništivši hiljade cevi za lansiranje raketa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski potpisao

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski implementirao je odluku Veća za nacionalnu sigurnost i odbranu uvođenjem novih sankcija protiv šest osoba i više od 40 kompanija iz Irana, Kine i Rusije.

9:57

20.9.2024.

1 d

Podeli: