Svet 0

21.09.2024.

11:26

Erdogan postao ozbiljna pretnja: "Plaše nas se"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je jaka Turska "smetnja lobijima za oružje, lobijima haosa, trgovcima krvi koji se hrane suzama potlačenih".

Izvor: Klix.ba

Erdogan postao ozbiljna pretnja: "Plaše nas se"
EPA-EFE/NECATI SAVAS

Podeli:

Tokom govora u petak, Erdogan je pozdravio rastuću ulogu Turske na međunarodnoj sceni.

"Haotični lobiji i trgovci oružjem koji se hrane suzama potlačenih uznemireni su našim prisustvom, Turskom koja se razvija i jača. Turska smeta onima koji žele da nastave da okreću stare točkove kolonijalne eksploatacije", rekao je Erdogan.

Što se tiče borbe Turske protiv terorizma, Erdogan je rekao da ne može da napravi "najmanji ustupak" po pitanju mira u zemlji, potvrđujući svoju odlučnost da do kraja goni teroriste.

"Nismo ostavili prostora terorističkim grupama da dišu, bilo unutar ili izvan naših granica. Turska je izvela više od 35.500 protivterorističkih operacija protiv terorističkih grupa, uključujući terorističku organizaciju FETO – grupu koja stoji iza neuspelog puča u Turskoj 2016. – i PKK", rekao je Erdogan.

Erdogan je govorio i o ulaganjima Ankare u odbrambenu industriju.

"Još jednom smo videli koliko je ova industrija vitalna tokom sajber terorističkih napada organizovanih u Libanu ove nedelje, napada koji je ubio desetine i ranio hiljade ljudi", rekao je Erdogan.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: