Svet 9

21.09.2024.

21:57

Uživo Novi napad na Krim; Rusi seju teror; Teške borbe

Rat u Ukrajini – 941. dan.

Izvor: B92.net

Novi napad na Krim; Rusi seju teror; Teške borbe
Shutterstock/VanderWolf Images

Podeli:

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noći oborili 101 ukrajinski dron, najviše iznad Brjanske oblasti, Krasnodarske pokrajine i Azovskog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

  • Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU

Uživo

21:54

Kijev napao Krim

Ukrajinci su napali Krim, a ruska vojska je odbila udarac.

U oblasti Simferopolja aktivirani su sistemi PVO, oboreni vazdušni ciljevi, žrtava i razaranja nije bilo, saopštile su vlasti.

21:25

MiG-29 u akciji

21:08

Zelenski: Kraj rata zavisi od rešenosti saveznika

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da kraj rata sa Rusijom zavisi od "odlučnosti" zapadnih saveznika Kijeva da obezbede potrebno oružje i dozvolu za upotrebu.

Zelenski je, govoreći u svom video obraćanju, rekao da bi njegovi sastanci u Sjedinjenim Državama sledeće nedelje mogli da budu "ključni" u zaustavljanju ruske agresije na njegovu zemlju i okončanju rata.

19:22

Rusi napredovali 4 km kod Ugljedara, pripadnici VSU beže sa položaja

Dok ukrajinska vojska napada dronovima skladište municije u Tihorecu u oblasti Krasnodar čini se da ne može da zaustavi ruske trupe koji nastavljaju napad na Makejevku.

Malopre su stigli izveštaji da je ruska vojska napredovala više od četiri kilometra severnije u Ugljedarskom regionu Donjecka, pokrivajući površinu od 22 kvadratna kilometra, uključujući obe linije rovova severno od Prečistovke.

U pravcu Torecka, ruske trupe nastavljaju sa napadima iz pravca Novogoronskog i Nevepovke. Teške borbe vode se kako na južnoj i severnoj periferiji, tako i na istoku i centru grada.

19:22

Ukrajinski borci masovno napuštaju svoje položaje u Kurskoj oblasti

Kako tvrde ruski izvori, a zbog niskog morala, ukrajinske oružane snage napuštaju svoja utvrđenja pri prvom bombardovanju.

19:20

Kozačka brigada "Terek" seje teror

Ruski borci terorišu redove Oružanih snaga Ukrajine, a u pitanju je kozačka izviđačka brigada "Terek", koja izaziva paniku u Oružanim snagama Ukrajine iznenadnim napadima na jedinice ukrajinskih snaga, javljaju ruski mediji.

Mobilne grupe kozačke izviđačke brigade "Terek" koje učestvuju u borbenim zadacima u Donjecku i Kursku pojavljuju se "kao duhovi" pred ukrajinskim jurišnicima i pešadijom, piše ruski izvor.

19:20

Ruska vojska nastavlja napad na Makejevku

Ruska vojska nastavlja ofanzivu na Makejevku, izvodeći sa snažnim samopouzdanjem napade na ukrajinske oružane snage, tvrde ruski izvori.

U pravcu Limana, ruske jedinice su prethodno zauzele centar Makejevke i napredovale ka periferiji grada.

19:19

Požar u Krasnodaru

Iz Tihoreckog okruga Krasnodarskog kraja, gde je nakon pada ukrajinskih dronova izbio požar, evakuisano je 1.200 ljudi, saopštio je gubernator Venijamin Kondratjev.

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski potpisao

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski implementirao je odluku Veća za nacionalnu sigurnost i odbranu uvođenjem novih sankcija protiv šest osoba i više od 40 kompanija iz Irana, Kine i Rusije.

9:57

20.9.2024.

1 d

Podeli: