Svet 0

21.09.2024.

9:28

Uživo Upaljeni svi alarmi; Udar za udarom; Stigli Rusi

Sukob u Ukrajini ušao je u 941. dan.

Izvor: B92.net

Upaljeni svi alarmi; Udar za udarom; Stigli Rusi
Profimedia

Podeli:

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noći oborili 101 ukrajinski dron, najviše iznad Brjanske oblasti, Krasnodarske pokrajine i Azovskog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

  • Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE BLOGU

Uživo

10:17

Snimak napada u Krasnodaru

08:49

Snimak navodne "dobrovoljne" mobilizacije u Ukrajini

08:48

Aktivirane sirene

Tokom noći eksplozije su odjekivale u Čerkaskoj oblasti Ukrajine, Harkovu, Kirovogradskoj oblasti, Krivom Rogu, Mirgorodu, javili su mediji.

Sirene za vazdušnu opasnost oglašavale su se u osam ukrajinski oblasti – Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj, Sumskoj, Černigovskoj, Odeskoj, Nikolajevskoj, Viničkoj, Harkovskoj oblasti, kao i u delovima Zaporoške i Hersonske oblasti Ukrajine koje kontrolišu Oružane snage Ukrajine.

08:03

Kijev neće dobiti Taurus rakete

Nemački kancelar Olaf Šolc ponovo je odbacio mogućnost prebacivanja krstarećih raketa Taurus u Kijev, čiji je domet leta oko 500 km.

"Iako mnogi vrše pritisak na mene, ja neću isporučivati krstareće rakete koje mogu da stignu do Moskve. Mogu i uveravam vas ovde na ovom mestu: ostaću pri ovom stavu", rekao je on tokom sastanka sa gradjanima u opštini Nidergorsdorf u nemačkoj saveznoj državi Brandenburg, prenosi Tagešspigel.

On je ukazao na potrebu da se istraže načini za mirno rešavanje sukoba u Ukrajini.

"Sada je vreme da istražimo koje mogućnosti postoje", rekao je Šolc, napominjući da se ne slaže sa stavom da mirovni pregovori mogu biti alternativa podršci Nemačke Ukrajini.

08:03

Ubijene tri osobe u ruskom napadu

Tri osobe su ubijene, medju njima i jedno dete, u raketnom napadu ruske vojske na stambeni deo grada Krivi Rog, izjavio je jutros načelnik Dnjepropetrovske oblasne vojne uprave Serhij Lisak.

Prema njegovim rečima, u napdu su poginuli 12-godišnji dečak i dve starije žene, prenosi Unian.
U napadu su povredjeni dvojica muškaraca i 17-godišnjak.

"Oštećeni su privatni stambeni objekti", naveo je Lisak.

08:02

Masovni napad dronovima; naređena evakuacija

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noci oborili 101 ukrajinski dron, najviše iznad Brjanske oblasti, Krasnodarske pokrajine i Azovskog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, 53 drona su presretnuta i uništena iznad Brjanske oblasti, 18 iznad Krasnodarske pokrajine, pet iznad Kaluške oblasti, po tri drona iznad Tverske i Belgorodske oblasti, a po jedan dron iznad Smolenske i Kurske oblasti i Krima.

Iznad Azovskog mora oboreno je 16 ukrajinskih dronova, prenosi RIA Novosti.

Zbog pada delova bespilotnih letelica u Tihoreckom okrugu Krasnodarske pokrajine došlo je do požara i detonacija eksplozivnih predmeta, izjavio je gubernator Venjiamin Kondratjev.

On je naveo da je u toku evakuacija stanovnika obližnjeg sela.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: