Svet 9

21.09.2024.

23:53

Rat – dan 941: Napad na Krim; Odjekuju eksplozije; Izdato upozorenje

Rat u Ukrajini – 941. dan.

Izvor: B92.net

Rat – dan 941: Napad na Krim; Odjekuju eksplozije; Izdato upozorenje
Profimedia

Podeli:

Najmanje 12 ljudi je povređeno nakon što je raketa pogodila višespratnicu u Harkovu, saopštio je gradonačelnik tog grada.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski očekuje da drugi mirovni samit, čije je održavanje planirano do kraja godine stavi tačku na rat.

Uprava ruske atomske elektrane Zaporožje, koju kontroliše Moskva, optužila je ukrajinske snage da su izvele napad dronom na obližnju trafostanicu.

Završeno

22:40

Eksplozije u Harkovu, pogođena višespratnica

U Harkovu su odjeknule eksplozije tokom upozorenja o vazdušnom napadu, a prema preliminarnim informacijama, avion je udario u višespratnicu, prenosi Ukrinform. 

"U Harkovu se čuju eksplozije! Budite oprezni – neprijatelj je lansirao protivvazdušne rakete", napisao je na Telegramu Ihor Terehov, gradonačelnik Harkova.

Prema njegovim rečima, prikupljaju se informacije o žrtvama i šteti.

21:54

Kijev napao Krim

Ukrajinci su napali Krim, a ruska vojska je odbila udarac.

U oblasti Simferopolja aktivirani su sistemi PVO, oboreni vazdušni ciljevi, žrtava i razaranja nije bilo, saopštile su vlasti.

21:25

MiG-29 u akciji

21:08

Zelenski: Kraj rata zavisi od rešenosti saveznika

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da kraj rata sa Rusijom zavisi od "odlučnosti" zapadnih saveznika Kijeva da obezbede potrebno oružje i dozvolu za upotrebu.

Zelenski je, govoreći u svom video obraćanju, rekao da bi njegovi sastanci u Sjedinjenim Državama sledeće nedelje mogli da budu "ključni" u zaustavljanju ruske agresije na njegovu zemlju i okončanju rata.

19:22

Rusi napredovali 4 km kod Ugljedara, pripadnici VSU beže sa položaja

Dok ukrajinska vojska napada dronovima skladište municije u Tihorecu u oblasti Krasnodar čini se da ne može da zaustavi ruske trupe koji nastavljaju napad na Makejevku.

Malopre su stigli izveštaji da je ruska vojska napredovala više od četiri kilometra severnije u Ugljedarskom regionu Donjecka, pokrivajući površinu od 22 kvadratna kilometra, uključujući obe linije rovova severno od Prečistovke.

U pravcu Torecka, ruske trupe nastavljaju sa napadima iz pravca Novogoronskog i Nevepovke. Teške borbe vode se kako na južnoj i severnoj periferiji, tako i na istoku i centru grada.

19:22

Ukrajinski borci masovno napuštaju svoje položaje u Kurskoj oblasti

Kako tvrde ruski izvori, a zbog niskog morala, ukrajinske oružane snage napuštaju svoja utvrđenja pri prvom bombardovanju.

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski potpisao

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski implementirao je odluku Veća za nacionalnu sigurnost i odbranu uvođenjem novih sankcija protiv šest osoba i više od 40 kompanija iz Irana, Kine i Rusije.

9:57

20.9.2024.

1 d

Podeli: