Svet 6

20.09.2024.

22:00

Uzbuna: Rusi su napali

U regionu Donjecka, ruske snage su večeras dronom napale spasilačke ekipe, a oštećena je vatrogasna cisterna, objavila je Državna služba za vanredne situacije Ukrajine na Fejsbuku.

Izvor: Tanjug

Uzbuna: Rusi su napali
Profimedia

Podeli:

Kako je navodi u saopštenju, u napadu nema povređenih, ali je oštećeno vatrogasno vozilo. Kako prenosi Ukrinform, ruska vojska je u protekla 24 sata izvršila 2.816 granatiranja Donjecke oblasti, a oštećeno je 58 civilnih objekata.

U raketnom napadu na Stanislav u Hersonskoj oblasti poginula je starija žena, izjavio je načelnik oblasne vojne uprave Hersona Oleksandar Prokudin.

"Usled ruskog granatiranja naselja poginula je 74-godišnja žena. Ona je preminula na licu mesta", napisao je Prokudin na Telegramu.

Načelnik Oblasne vojne uprave Sergej Lisak saopštio je da je jedna osoba je povređena u večerašnjem napadu Oružanih snaga Rusije na obrazovnu ustanovu u Dnjepru, prenosi ukrajinski Interfaks.

"Neprijatelj je napao Dnjepar. Prema preliminarnim podacima jedna osoba je zadobila povrede umerene težine. Zgrada obrazovnog centra je delimično uništena", napisao je on na Telegram kanalu.

Jedna osoba je poginula, a 13 je zadobilo povrede različitog stepena težine usled ruskog napada vođenom vazdušnom bombom na zgradu Sumskog gerijatrijskog pansiona za veterane rata i rada u četvrtak, saopštila je Oblasna vojna uprava Sumi.

"U objektu se nalazio 221 pacijent, od kojih je 87 invalida. Od posledica udara, zaključno sa 19 časova, jedna osoba je preminula, a 13 je zadobilo povrede različitog stepena težine", navodi se u saopštenju.

Pacijenti pansiona se evakuišu na sigurno, a ljudima se pruža medicinska i psihološka pomoć, navodi OVA.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: