Svet 0

20.09.2024.

19:43

Važan razgovor: Borelj se sastaje sa liderima Zapadnog Balkana

Žozep Borelj naredne srede na sednici Generalna skupština UN, u Njujorku, prirediće radni ručak za šest lidera sa Zapadnog Balkana, najavljeno je danas u saopštenju Evropske komisije.

Izvor: Tanjug

Važan razgovor: Borelj se sastaje sa liderima Zapadnog Balkana
EPA-EFE/WAEL HAMZEH

Podeli:

"U sredu visoki predstavnik Borelj ugostiće šest lidera sa Zapadnog Balkana na tradicionalnom radnom ručku", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, delegacija EU na visokom nivou učestvovaće na 79. zasedanju Generalne skupštine UN naredne nedelje u Njujorku, a fokus angažovanja EU biće na rešavanju niza konflikta bez presedana i kriza širom sveta.

"Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, izvršna potpredsednica Margarete Vestager, visoki predstavnik Borelj, potpredsednica Dubravka Šuica i komesari  Stela Kirijakides, Didije Rejnders, Ilva Johanson, Janez Lenarčič, Juta Urpilainen, Kadri Simson i Vopke Hokestra biće domaćini ili će učestvovati na događajima i sastancima sa liderima i kolegama širom sveta", navodi se u saopštenju.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen juče je bila domaćin radnog ručka sa liderima Zapadnog Balkana, na kojem je učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:



    
   

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: