Svet 0

20.09.2024.

15:26

Putin: Beskrupulozno

Istorija se u poslednje vreme koristi kao sredstvo za postizanje političkih ciljeva kada je u pitanju Rusija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Izvor: RT Balkan

Putin: Beskrupulozno
EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

On je to rekao na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti Ruske Federacije, čija današnja tema je bila objektivno tumačenje istorij.

Iako se ta tema ne odnosi direktno na bezbednosna pitanja, ipak predstavlja sredstvo za postizanje političkih ciljeva u odnosu na Rusiju, ukazao je predsednik.

"Na prvi pogled, to su pitanja relevantnih oblasti nauke kojima bi, pre svega, trebalo da se raspravlja u naučnoj zajednici. Međutim, znamo da se poslednjih godina istorija veoma često koristi u savremenoj politici kao sredstvo za postizanje određenih političkih ciljeva u odnosu na našu zemlju. I to se radi na veoma beskrupulozan način", rekao je Putin.

Tema nije zanemarljiva jer definitivno utiče na današnju politiku i ruski zvaničnici mogu da se pozabave njome, poručio je Putin i zamolio svog pomoćnika Vladimira Medinskog i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da detaljnije govore o tome.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: