Svet 0

20.09.2024.

9:53

Uživo Srušiće branu? Rusi: Uništili smo

Danas je 940. dan rata u Ukrajni kome se kraj i ne nazire. Prema izveštajima s fronta, ruske trupe potkopavaju brane u oblasti Belgoroda kako bi zaustavile napredovanje Oružanih snaga Ukrajine.

Izvor: B92.net

Srušiće branu? Rusi: Uništili smo
Profimedia

Podeli:

Istovremeno, zapadni saveznici Ukrajine najavljuju nove tranše vojne pomoći za Ukrajinu, dok predsednik Rusije Vladimir Putin objavljuje da je Rusija višestruko povećala proizvodnju veoma traženog naoružanja i poboljšala njegove karakteristike.

Iz Ratne mornarice potvrđuju da su nuklearne podmornice spremne da upotrebe najmoćnije i najrazornije oružje.

Borbe na svim frontovima su žestoke, a žrtve se broje stotinama.

Uživo

09:50

Sastanak Lavrova i Blinkena nije planiran

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da sastanak šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i državnog sekretara SAD Entonija Blinkena na marginama Generalne skupštine UN sledeće nedelje u Njujorku nije planiran.

"Naravno da ne, o čemu sa njim da razgovara", rekao je Rjabkov za RIA Novosti.

Rjabkov je dodao da SAD treba da uzmu u obzir upozorenja Moskve o rizicima dalje eskalacije kada je reč o sukobu u Ukrajini.

09:31

Napad na Gorlovku: Ima mrtvih

Ivan Prihodko, gradonačelnik Gorlovke, u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), izjavio je da su dva civila poginula kada je dron ukrajinskih oružanih snaga udario u kamion u centru Gorlovke.

Ranije su predstavnici DNR-a saopštili da je u 8.15 ukrajinski dron izbacio municiju u centralnom gradskom okrugu Gorlovke, prenosi RIA Novosti.

Gorlovka, koja je pre početka sukoba u Ukrajini imala 250.000 stanovnika, nalazi se 50 kilometara severno od Donjecka.

09:23

"Dobrodošli u Ukrajinu"

09:20

Rusko ministarstvo odbrane: Uništili smo

Desantne snage grupe "Dnjepar" uništile su ukrajinska skladišta municije i FPV dronova na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

09:19

Ruski PVO delovali iznad Belgorodske oblasti

Ruski PVO sistemi uništili su tokom noći osam ukrajinskih dronova avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

09:18

Moskva o pregovorima: Nije do nas...


Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov prokomentarisao je izglede za pregovore o Ukrajini posle izbora u SAD, rekavši da američki interni politički kalendar nije bitan i da Amerikanci moraju da promene svoje ponašanje.

"To nije pitanje za nas. Mislim da američki unutrašnji kalendar ništa ne znači. Oni moraju da se pozabave sopstvenim ponašanjem, realno procene šta se dešava, prihvate naša upozorenja, uključujući i o rizicima povezanim sa nastavkom eskalacije“, rekao je za Sputnjik na marginama Evroazijskog ženskog foruma.

Ranije je agencija Blumberg javila da saveznici Kijeva smatraju da bi pravo vreme za postizanje sporazuma o Ukrajini mogao biti period između predsedničkih izbora u SAD i inauguracije.
 

09:18

Udar drona na kamion

U centru Gorlovke, u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), su poginula dva civila nakon udara drona Oružanih snaga Ukrajine (AFU) u kamion, saopštio je gradonačelnik Ivan Prihodko. "Večna uspomena nevino ubijenima", napisao je Prihodko na Telegramu.

09:17

Ukrajinska procena ruskih gubitaka za 24 h

08:57

Ne gase se PVO sistemi iznad Kijeva

U Kijevskoj oblasti deluju snage protivvazdušne odbrane, obaveštava Kijevska oblasna vojna uprava i pozvala građane da budu u skloništima.

Odbrambene snage Ukrajine oborile su 61 rusku jurišnu bespilotnu letelicu "šahed" i jednu vođenu vazdušnu raketu X-59, kojom je ruska vojska napala Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine na Telegramu.

  • Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite na našem LIVE Blogu

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: