Svet 1

20.09.2024.

12:24

Uživo "Posledice će biti pogubne"; 15.300 mrtvih Ukrajinaca

Danas je 940. dan rata u Ukrajni kome se kraj i ne nazire. Prema izveštajima s fronta, ruske trupe potkopavaju brane u oblasti Belgoroda kako bi zaustavile napredovanje Oružanih snaga Ukrajine.

Izvor: B92.net

"Posledice će biti pogubne"; 15.300 mrtvih Ukrajinaca
Profimedia

Podeli:

Istovremeno, zapadni saveznici Ukrajine najavljuju nove tranše vojne pomoći za Ukrajinu, dok predsednik Rusije Vladimir Putin objavljuje da je Rusija višestruko povećala proizvodnju veoma traženog naoružanja i poboljšala njegove karakteristike.

Iz Ratne mornarice potvrđuju da su nuklearne podmornice spremne da upotrebe najmoćnije i najrazornije oružje.

Borbe na svim frontovima su žestoke, a žrtve se broje stotinama.

Uživo

12:20

15.300 mrtvih Ukrajiinaca

Za sve vreme borbi na kurskom pravcu poginulo je i ranjeno više od 15,3 hiljade ukrajinskih vojnika, kažu iz ruskog Ministarstva odbrane Rusije.

Uništena su 124 tenka, 56 borbenih vozila pešadije, 93 oklopna transportera, 780 borbenih oklopnih vozila, 471 automobil, 115 artiljerijskih oruđa, 28 lansera za višecevne raketne sisteme, osam lansera protivvazdušnih raketnih sistema, četiri transportna vozila, 29 stanica za elektronsko ratovanje, 7 kontrabaterijskih radara, dva radara PVO, 15 jedinica inžinjerijske tehnike, od čega 9 inžinjerskih vozila za čišćenje i jedno za deminiranje UR-77.

12:20

Izveštaj Ministarstva odbrane Rusije

- Ruske snage sprečile su pokušaj kontranapada ukrajinske vojske u pravcu Kremjanog, Ljubimovke i Male Loknje, protivnik je izgubio do 30 vojnika, dva oklopna vozila, artiljerijsko oruđe „gvozdika“ i tri automobila;
- Na kurskom pravcu ukrajinske snage izgubile su u prethodna 24 časa do 370 vojnika i 18 jedinica tehnike, među kojima su dva tenka, četiri borbena vozila pešadije, 12 oklopnih vozila, šest artiljerijskih oruđa, minobacač, stanica za elektronsko ratovanje, vozilo za deminiranje i sedam automobila;
- Ruske snage odbile su četiri pokušaja ukrajinske vojske da se probije preko granice kod Novog Puta i Medvežjeg. Protivnik je izgubio do 60 vojnika, tenk „leopard“, tri borbena vozila pešadije CV-90, četiri oklopna vozila i inženjerijsko vozilo;
- Ruska avijacija gađala je 20 ukrajinskih brigada u Kurskoj i Sumskoj oblasti;
 

12:19

Granatirano pet sela Kurske oblasti

Ukrajinska vojska granatirala je pet sela Kurske oblasti, uništeno je najmanje deset kuća, saopštio je na svom Telegramu šef lokalne administracije Vladimir Zajcev.

12:18

Rusija upozorila: Posledice će biti pogubne

Rusija je upozorila Zapad i Ukrajinu na "katastrofalne posledice" ako budu sprovodili ono što je nazvala "provokativnim scenarijima" protiv Belorusije.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je novinarima da je Moskva zabrinuta zbog onoga što je nazvala "sve provokativnijom" aktivnošću NATO-a na granici sa Belorusijom, rekavši da ne isključuje da bi moglo doći do pokušaja eskalacije u regionu.

Rusija je rasporedila taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, dodala je Zaharova.

10:59

Granate padale po Gorlovki

U ukrajinskom granatiranju Gorlovke poginula su dva stanovnika, saopštio je gradonačelnik grada Ivan Prihodko.

10:59

Gađan Energodar

Ukrajinske snage su pomoću dronova gađale Energodar u Zaporoškoj oblasti. Oštećena je civilna infrastruktura, ali u napadu nije bilo žrtava, saopštila je gradska administracija na Telegramu.

10:46

Ukrajinska SBU uhvatila ruskog špijuna

10:45

Ukrajinsi grad, ulica i sećanje na poginule

10:45

Dron uništava ruski tenk
  • Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite na našem LIVE Blogu

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: