Svet 0

20.09.2024.

8:43

Uživo Izrael bombardovao Liban: Uništeno hiljadu lansirnih cevi; Hezbolah preti odmazdom MAPA

Izraelski borbeni avioni gađali su sinoć ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu, pogodivši nekoliko stotina raketnih bacača na kojima je bilo oko 1.000 lansirnih cevi, saopštila je vojska.

Izvor: B92.net

Izrael bombardovao Liban: Uništeno hiljadu lansirnih cevi; Hezbolah preti odmazdom MAPA
Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar, File

Podeli:

Sve najnovije vesti o sukobu Izraela i Hezbolaha pratite na blogu UŽIVO

Uživo

09:19

"Vojna dejstva će se nastaviti"

U Libanu, koji se graniči sa Izraelom na jugu, postoji zabrinutost da izraelska vojska možda priprema kopnenu ofanzivu na tu zemlju.

Izraelski ministar odbrane Joav Galan rekao je da će se vojne akcije protiv Hezbolaha "nastaviti".

"Hezbolah se oseća progonjenim", rekao je Galan i dodao: "Naše vojne akcije će se nastaviti. Postoje značajne mogućnosti u ovoj novoj fazi rata, ali i značajni rizici".

09:17

Izrael uništio raketne lansere Hezbolaha

08:39

Vođa Hezbolaha obećava odmazdu
Lider Hezbolaha Hasan Nasralah nazvao je eksplozije komunikacionih uređaja "objavom rata". "Nema sumnje da smo pretrpeli veliki bezbednosni i humanitarni udarac, bez presedana u istoriji našeg otpora, a možda i u istoriji sukoba sa neprijateljem", rekao je on. On je obećapo, "u ime mučenika i ranjenika, da libanski front neće stati dok agresija na Gazu ne prestane, bez obzira na žrtve“. Nasralah je eksplozije nazvao "velikom terorističkom operacijom, činom genocida i masakra" i obećao kaznu i osvetu za "bez presedana".

07:32

Ubijen vojnik na granici
Tajms of Izrael je objavio da je jedan rezervista ubijen u regionu Zapadne Galileje od eksplozivnog drona koji je lansirao Hezbolah. Mladi vojnik je navodno poginuo u napadu Hezbolaha sa dve protivtenkovske rakete na severnoj granici Izraela. Još osam vojnika je ranjeno, od kojih jedan teško, navodi se u izveštaju.

07:32

Mapa vazdušnih udara na Liban

07:31

Izrael uništio nekoliko stotina raketnih bacača Hezbolaha

Izrael je gađao jug Libana desetinama projektila, rekla su tri libanska bezbednosna izvora, a prenosi Rojters.

Za sada nema izveštaja o žrtvama.

"Izraelska vojska (IDF) će nastaviti da deluje na degradiranju infrastrukture i sposobnosti terorističke organizacije Hezbolah kako bi odbranila državu Izrael", navedeno je u saopštenju IDF.

Ovaj izraelski napad usledio je nakon napada ranije ove nedelje koji su Liban i Hezbolah pripisali Izraelu, kada su eksplodirali voki-tokiji i pejdžeri koje su koristili pripadnici Hezbolaha, a u kojima je ubijeno 37 osoba i ranjeno oko 3.000 u Libanu.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: