Svet 0

19.09.2024.

22:40

Istraga pokazala: Eksploziv ubačen u pejdžere pre nego što su ušli u Liban

Preliminarna istraga libanskih vlasti o komunikacionim uređajima koji su eksplodirali u Libanu pokazala je da je u njih bio ugrađen eksploziv pre nego što su stigli u zemlju, navodi se u pismu koje je Savetu bezbednosti UN poslala misija Libana pri UN.

Izvor: Tanjug

Istraga pokazala: Eksploziv ubačen u pejdžere pre nego što su ušli u Liban
EPA-EFE/STR

Podeli:

Libanske vlasti su takođe utvrdile da su uređaji, među kojima su pejdžeri i ručni radio-uređaji, detonirani slanjem elektronskih poruka na uređaje, navodi se u pismu u koje je Rojters danas dobio uvid.

Libanska misija pri UN takođe je okrivila Izrael za planiranje i izvođenje napada, u kojima je ubijeno najmanje 32 ljudi, a ranjeno preko 3.000. Kako navodi Rojters, očekuje se da će se 15 članova SB UN sastati sutra zbog smrtonosnih eksplozija u Libanu u utorak i sredu.

Serija eksplozija dogodila se juče popodne u Libanu, dan nakon što je 12 osoba poginulo, a više od 2.700 ranjeno kada su pejdžeri koje koriste pripadnici Hezbolaha eksplodirali u koordinisanom napadu za koji Liban krivi Izrael nakon višemesečne prekogranične vatre.

Voki-tokiji i solarna oprema eksplodirali su juče u Bejrutu i ​​drugim delovima Libana u, kako prenosi AP, drugom talasu napada. U jučerašnjim eksplozijama poginulo je najmanje 20 ljudi, a više od 450 je ranjeno, saopštilo je libansko Ministarstvo zdravlja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: