Svet 0

19.09.2024.

11:37

Kina na nogama: Tajfun Pulsan će udariti

Vlasti u istočnoj kineskoj provinciji Džeđang preduzele su mere predostrožnosti zbog tajfuna Pulasan, četrnaestog ove godine, a posle tajfuna Jagi, najjačeg jesenja tajfuna od 1949. godine, koji je pogodio Kinu ranije ovog meseca.

Izvor: Tanjug

Kina na nogama: Tajfun Pulsan će udariti
Profimedia

Podeli:

Džeđang je zbog tajfuna podigao nivo upozorenja na treći stepen, prenosi Sinhua.

Kao rezultat toga, obustavljeno je svih 72 putničkih trajektnih linija u gradu Džoušan. U gradu Ningbou zaustavljeno je ukupno 20 projekata izgradnje obale, dok su 352 plovila koja učestvuju u izgradnji prebačena u skloništa.

Pulasan se nalazio iznad Istočnog kineskog mora, otprilike 320 kilometara jugoistočno od okruga Sjangšan u Ningbou, u četvrtak u 10 časova, a meteorolozi predviđaju da će se tajfun ka severozapadu kretati brzinom od 40 do 45 kilometara na sat, sa postepenim povećanjem intenziteta.

"Ove jeseni, tajfuni su bili neobično aktivni. Od početka septembra formirala su se četiri tajfuna, od kojih su tri pogodila Kinu", rekao je Žu Ksuesong, istraživač sa Šangajskog instituta za tajfune Kineske meteorološke uprave.

On je naglasio da će brzo kretanje tajfuna Pulasan i obilna vlaga verovatno dovesti do padavina koje ne treba potcenjivati.

Bebinča, 13. tajfun ove godine, u ponedeljak je pogodio Šangaj. Meteorolozi veruju da je to najjači tajfun koji je pogodio metropolu u poslednjih 75 godina.

Ranije ovog meseca Kinu je pogodio tajfun Jagi, najjači jesenji tajfun od 1949. godine.

Pročitajte još:

Američke rakete u Japanu? Kina: Odustanite

Kineski napad na Ameriku; Oglasio se FBI: Sprečili smo ih

Kinezi objavili snimak: Vojni avion presreo australijski špijunski, umalo se sudarili VIDEO

Zapažen je "upad"... Japan veoma zabrinut

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: