Svet 27

19.09.2024.

21:19

Uživo Žestoke borbe; Rusi imaju tajni plan?

Rat u Ukrajini, dan 939.

Izvor: B92.net

Žestoke borbe; Rusi imaju tajni plan?
Profimedia

Podeli:

Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite na našem blogu UŽIVO

Uživo

19:57

Sarancev tvrdi da Rusi potkopavaju brane oko Belgoroda

Ruske trupe aktivno potkopavaju brane u oblasti Belgoroda, verovatno se spremajući na provokacije kako bi dodatno optužile Ukrajinu za ekološke i humanitarne posledice, objavio je portparol operativno-taktičke grupe "Harkov" Vitalij Sarancev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, Rusi ne samo da aktivno grade utvrđenja oko Belgoroda, već aktivno rudare i hidraulične objekte opšte i posebne namene.

18:15

Ukrajinska vojska u akciji

18:13

Napad na dom za stare: Ima poginulih

U napadu ruskih snaga na pansion za starije u Sumi, poginula je jedna osoba, dok je povređeno njih 12.

"Ruska vojska je udarila na regionalni gerijatrijski pansion u Sumu, gde borave stariji ljudi. Zgrada ustanove pogođena je ruskom granatom. Tamo je živela 221 starija osoba", rekao je Vladimir Artjuh, načelnik Sumskog regionalnog odeljenja policije, prenosi Unian.

Oblasna vojna uprava (OVA) Sumske oblasti je javila da se ljudi trenutno evakuišu u druge institucije i da su angažovane sve hitne službe.

17:58

Ukrajina preimenovala više od 300 mesta

Narodni poslanici usvojili Rezoluciju o preimenovanju 327 naselja u okviru dekomunizacije i derusifikacije.

Prema Rezoluciji, nazivi naselja koja sadrže ruske i sovjetske narative ili rusifikovana imena biće preimenovani.

Konkretno, imena posvećena moskovskim ličnostima se preimenuju: Puškin, Mičurin, Maksim Gorki, Kutuzivka, Suvorov, Nekrasov itd.

17:42

Grabar-Kitarović preživela dramu u Ukrajini, pa otkrila šta je "pravilo drugog zida": "Nije mi bilo svejedno"

"Strogi centar Kijeva do sada je dobro odolevao svim napadima, iako prilikom svake nove posete vidim neku novu srušenu zgradu," rekla je bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Ceo tekst pročitajte ovde.

17:10

Rumunija zatražila od Kijeva da obori ruske dronove koji lete na njenu teritoriju

Rumunija je zatražila od Ukrajine da obori ruske dronove koji lete na njenu teritoriju. To se dogodilo tokom posete novoimenovanog ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrija Sibige Bukureštu.

"Članica NATO-a Rumunija zatražila je od Sibige u Bukureštu da obori ruske bespilotne letelice", piše Frankfurter algemajne cajtung.

17:10

Putin: Rusija višestruko povećala proizvodnju naoružanja

Rusija je značajno povećala proizvodnju veoma traženog naoružanja i poboljšala njegove karakteristike na osnovu iskustva stečenog tokom specijalne vojne operacije, saopštio je predsednik Vladimir Putin na sastanku vojno-industrijske komisije za razvoj bespilotnih avionskih sistema za specijalne namene.

"U današnje vreme preduzeća odbrambene industrije rade ritmično i tačno. Oni čine sve što je potrebno da se trupe koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji snabdevaju savremenim naoružanjem, opremom, municijom i opremom“, rekao je ruski lider.

17:09

Nemački "leopardi" i "gepardi" stigli u Ukrajinu

Nemačka je prenela Ukrajini novi veliki paket vojne pomoći , koji je, između ostalog, uključuje tenkove "leopard 1 A5", samohodne topove "gepard", bespilotne letelice i više od 60.000 hiljada municije kalibra 155 mm, saopštila je pres služba nemačke vlade.

Nemačka je od početka ruskog oružanog napada na Ukrajinu 24. februara 2022. godine obezbedila Ukrajini materijalno-tehnička sredstva iz magacina Saveznih oružanih snaga u iznosu od oko 5,2 milijarde evra.

Osim toga, više od 10.000 ukrajinskih vojnika prošlo je vojnu obuku u Nemačkoj.

15:17

Žestoko na frontu: Pogođeni su

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: