Svet 2

18.09.2024.

20:27

Otkriveno: Ovo je plan Volodimira Zelenskog

Plan Volodimira Zelenskog za pobedu u ratu uključiće detaljnu listu vojnih resursa od vitalnog značaja za poraz Rusije, zajedno sa zahtevom za dozvolu da napadne rusku teritoriju korišćenjem raketa dugog dometa, rekao je visoki vladin zvaničnik.

Izvor: Tanjug

Otkriveno: Ovo je plan Volodimira Zelenskog
Profimedia

Podeli:

Plan, čiji je nacrt otkriven prvi put, takođe će naglasiti neophodnost ulaganja u jačanje kapaciteta ukrajinske domaće proizvodnje oružja.

Biće predstavljen tokom samita sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom kasnije ovog meseca, navodi japanska agencija Kjodo.

Kako se rat, koji je pokrenut u februaru 2022, odugovlači, Ukrajina ima za cilj da preuzme vodeću ulogu u mirovnim naporima predlažući konkretne mere da izvrši vojni, ekonomski, politički i diplomatski pritisak na Rusiju, navodi japanska agencija, pozivajući se na izjavu zvaničnika.

Očekuje se da će Zelenski prisustvovati Generalnoj skupštini UN u Njujorku krajem septembra i predstaviti svoj plan pobede Bajdenu i dvojici kandidata na američkim predsedničkim izborima 5. novembra, potpredsednici Kamali Haris i republikanskom kandidatu Donaldu Trampu.

Na vojnom frontu, plan će odrediti potrebnu količinu i tipove naoružanja, uključujući rakete dugog dometa koje su obezbedile Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija, kao i rokove njihove isporuke i očekivani uticaj na bojnom polju.

Ukazujući na uspeh ukrajinskog napada na rusku zapadnu oblast Kursk, plan će takođe sugerisati da će pojačani napadi na rusko tlo biti efikasni u stvaranju socijalnih nemira u zemlji koju predvodi predsednik Vladimir Putin, navodi Kjodo.

Što se tiče ekonomskih mera, plan će pozvati saveznike na ulaganja u proširenje ukrajinske proizvodnje oružja poput bespilotnih letelica i projektila, dok će se zahtevati primena novih sankcija kako bi se oslabila sposobnost Rusije da nastavi rat. Politički potezi će uključivati traženje prevremenog članstva Ukrajine u NATO-u.

Diplomatski, biće naglašena potreba za jačanjem odnosa sa zemljama u usponu globalnog juga, od kojih Rusija zavisi od trgovine, kako bi se maksimizirao pritisak na Moskvu, prenosi japanska agencija.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: