Svet 0

18.09.2024.

13:45

Moskva: Isprovociraće veliki rat

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je napad na pripadnike Hezbolaha u Libanu, masovnom eksplozijom pejdžera, imao nameru da “isprovocira veliki rat na Bliskom istoku“.

Izvor: Politiko

Moskva: Isprovociraće veliki rat
Profimedia

Podeli:

Pejdžeri su istovremeno eksplodirali u utorak u Libanu ubivši najmanje 12 ljudi i ranivši preko 3.000, uključujući iranskog ambasadora u Bejrutu.

Hezbolah, libanska militantna grupa, optužio je Izrael da je odgovoran.

"Smatramo da je ono što se dogodilo još jedan čin hibridnog ratovanja protiv Libana, koji je naneo štetu hiljadama nevinih ljudi. Čini se da su organizatori ovog visokotehnološkog napada namerno želeli da podstaknu oružanu konfrontaciju velikih razmera kako bi izazvali veliki rat na Bliskom istoku", napisala je Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Moskva je danas saopštila i da će ruski stručnjaci istražiti uzroke incidenta kako bi se zaštitili od sličnih napada.

"Mora se sprovesti apsolutno detaljna istraga ovog incidenta. Moraju se utvrditi uzroci incidenta, okolnosti", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na brifingu za novinare.

"Nakon toga, naravno, ovo bi trebalo da postane predmet proučavanja specijalista kako bi se preduzele mere za otklanjanje ovakvih rizika kod nas i na drugim mestima", dodao je on, a prenosi Politiko.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: