Svet 10

18.09.2024.

11:35

Posada "Buk-M2": Piloti F-16, čekamo vas, kukavice

Posade PVO sistema Buk-M2 grupe Dnjepar prošle su specijalnu obuku za presretanje i uništavanje lovaca F-16, rekao je za Sputnjik komandant posade Buk-M2, sa kodnim imenom “Kaskada“.

Izvor: Sputnjik

Posada "Buk-M2": Piloti F-16, čekamo vas, kukavice
EPA/JIM HOLLANDER

Podeli:

Posade PVO sistema Buk-M2 grupe Dnjepar prošle su specijalnu obuku za presretanje i uništavanje lovaca F-16, rekao je za Sputnjik komandant posade Buk-M2, sa kodnim imenom "Kaskada".

"Mi smo apsolutno spremni. Ne vidim nikakav problem u tome. Možemo vrlo lako da ih identifikujemo po njihovim karakteristikama i možemo da gađamo ovu avijaciju… Pohađali smo pune kurseve o susretu sa F-16. U principu, mi smo 100 odsto spremni", rekao je Kaskada.

Prema rečima ovog oficira, sada njegovo borbeno vozilo pokriva nebo Krima i njegove glavne mete su bespilotne letelice i rakete kao što su HIMARS i ATACMS.

"Naše borbeno vozilo je napravljeno upravo za to – da uništava ciljeve poput ATACMS i F-16", rekao je za Sputnjik operater posade sa kodnim znakom "Vihr".

Oni ističu da je na prilazu Krimu formirana duboko ešalonska odbrambena struktura protivvazdušno-raketne odbrane.

"Mi smo željni susreta (sa F-16), više puta smo tražili da nas pošalju bliže, jer su F-16, kako se ispostavilo, velike kukavice... Svaki avion će biti oboren", rekao je agenciji član posade sa kodnim imenom "Termit".

Komandant protivvazdušne raketne baterije sa kodnim imenom "Kasplja" rekao je da su sve posade njegove jedinice u potpunosti obučene.

“Ako se u našem sektoru pojavi lovac F-16, mislim da će ga posade bez problema uništiti", naglasio je vojnik.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Posle Ukrajine, sledeća je...

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

13:34

17.9.2024.

1 d

Podeli: