Svet 40

17.09.2024.

23:12

Krvoproliće: Velika eksplozija, raste broj mrtvih; Više od 4.000 povređenih VIDEO

Broj poginulih u eksplozijama pejdžera u Libanu povećan je na 11, od čega je jedna osmogodišnja devojčica, dok je broj povređenih povećan na više od 4.000.

Izvor: Tanjug, Telegraf

Krvoproliće: Velika eksplozija, raste broj mrtvih; Više od 4.000 povređenih VIDEO
EPA-EFE/WAEL HAMZEH

Podeli:

Više od 400 povređenih je u kritičnom stanju, prenosi Rojters.

Među povređenima je i iranski ambasador u Libanu Modžtaba Amani.

Zvaničnik Hezbolaha, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je agenciji Rojters da je detonacija pejdžera "najveći bezbednosni propust“ s kojim se grupa suočila u skoro godinu dana rata s Izraelom.

Visoki vojni obaveštajni zvaničnik i zvaničnik jedne libanske grupe takođe su rekli američkoj agenciji Asošiejted pres da su detonirani pejdžeri koje su nosili pripadnici Hezbolaha.

Izrael je navodno hakovao komunikacione uređaje koje koristi Hezbolah, zbog čega su eksplodirali.

U saopštenju iz kabineta libanskog premijera navodi se da je obavešten o "bezbednosnim incidentima koji se dešavaju u brojnim regionima“.

Novinar Rojtersa video je kola hitne pomoći kako jure kroz južna predgrađa libanske prestonice Bejruta usred sveopšte panike.

Stanovnici su rekli da su se eksplozije dogodile i čak 30 minuta nakon prvih eksplozija.

Među povređenima koji su nosili pejdžere koji su eksplodirali bili su borci i medicinari iz Hezbolaha, navodi novinska agencija.

Grupe ljudi nagurale su se na ulazu u zgrade kako bi proverile ljude za koje su znali da su možda ranjeni, rekao je novinar Rojtersa.

Bezbednosni izvor je rekao da su uređaji eksplodirali i na jugu Libana. 

Podeli:

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: