Svet 0

16.09.2024.

18:25

Britanski ambasador: Pobediće Tramp; Haris pravi iste greške kao Hilari Klinton

Donald Tramp će pobediti na američkim predsedničkim izborima 5. novembra osim ako kandidatkinja demokrata Kamala Haris ne reši ključne nedostatke u svojoj kampanji, rekao je bivši britanski ambasador u Vašingtonu.

Izvor: Index.hr

Britanski ambasador: Pobediće Tramp; Haris pravi iste greške kao Hilari Klinton
Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

Podeli:

Kim Darok kaže da uprkos jasnoj pobedi nad Trampom u prošlonedeljnoj televizijskoj debati uživo, Haris rizikuje da napravi dve ključne greške u poslednjim nedeljama kampanje, što znači da je bivši predsednik i dalje favorit.

On je napomenuo da je važno da britanski premijer Kir Starmer, koji se prošle nedelje sastao sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom i drugim vodećim demokratama u Vašingtonu, sada zatraži sastanak sa Trampom i njegovim timom, kako bi se izgradile veze na obe strane. 

"Važno je da Starmer upozna obojicu. Trampov tim će to primetiti i zameriti mu ako to ne učini", uveren je Darok. Bio je britanski ambasador u SAD od 2016. do 2019. godine, kada je uzastopno podneo ostavku zbog procurelih poverljivih mejlova u kojima je Trampova administracija kritikovana kao "nespretna i nesposobna". 

"Tramp je i dalje u stanju da se poveže sa 'autsajderima' do nivoa koji malo ko može da parira, talenat koji obezbeđuje posvećenu i trajnu podršku u zemlji u kojoj svaki treći radnik kaže da živi od plate do plate", objasnio je Darok za "The Observer".

"Kamala mora ponuditi jasne planove za vraćanje radnih mesta"

On je upozorio da je u kampanji demokrata opasnost da napravi dve izuzetno važne greške. On je pozvao Harisa da se "laserski fokusira" na glasače u ključnim državama Mičigen, Pensilvanija i Viskonsin koje je Bajden pobedio pre četiri godine. 

On tvrdi da bi birači u tim državama mogli da se obrate Trampu osim ako Haris ne ponudi "neke jasne, konkretne, ciljane politike za vraćanje radnih mesta i nade u devastirana naselja". On je dodao da je to još jedna greška koju je Haris krila od medija, kao nekada Hilari Klinton. 

"Tramp je još 2016. godine bio stalno prisutan. Prihvatio bi svaki poziv. Čak bi zvao i jutarnje vesti, nepozvan, da izrazi svoje stavove o dnevnim pitanjima. Nasuprot tome, Hilari Klinton je isključila medije – i izgubila", naveo je on.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: