Svet 0

16.09.2024.

16:44

Meloni i Starmer se sastali u Rimu: Ovo im je bila glavna tema

Italijanska premijerka Đorđa Meloni danas se u Rimu sastala sa britanskim kolegom Kirom Starmerom, sa kojim je razgovarala o kontroli ilegalne imigracije i povećanju bezbednosne saradnje dve zemlje.

Izvor: Tanjug

Meloni i Starmer se sastali u Rimu: Ovo im je bila glavna tema
Tanjug/Phil Noble/Pool Photo via AP

Podeli:

Starmer je, tokom posete Centru za imigraciju u Rimu pre sastanka, rekao da smatra je Italija zabeležila pad neregularnih migracija morem od 60 odsto tokom prošle godine zahvaljujući porastu poslovnih prilika u zemljama iz kojih migranti dolaze.

''Dugo sam verovao je da sprečavanje ljudi da (započnu) put jedan od najboljih načina da se reši problem'', istakao je on.

Starmer je istakao da ima nameru da sa Meloni sarađuje po pitanju trgovine ljudima preko granica, prenosi Ansa.

''Ova vlada će se uhvatiti u koštac sa bandama trgovaca ljudima koji trguju životima muškaraca, žena i dece preko granica'', naglasio je premijer.

U poseti Rimu boravi i i Martin Hjuit, novi šef radne grupe koju je osnovala laburistička vlada za borbu protiv ilegalnog iskrcavanja na obalama Ujedinjenog Kraljevstva.

Ova radna grupa osnovana je kao alternativa planu bivše konzervativne izvršne vlasti za transfer tražilaca azila iz Britanije u Ruandu, što je inicijativa koju je Starmer zaustavio zbog troškova i sumnje u efikasnost njenog potencijala da odvrati migrante.

Stamer je takođe naišao na kritike u britanskom parlamentu zbog toga što, kako smatraju parlamentarci, želi da ''preslika'' planove o smanjenju ilegalne imigracije italijanske ''krajnje desnice''.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: