Svet 0

16.09.2024.

11:44

Jasno je ko će pobediti na američkim izborima?; "Ovo je poznat scenario, zato je Hilari izgubila"

Bivši britanski ambasador u Vašingtonu, Kim Darok, izjavio je da će Donald Tramp verovatno pobediti na predsedničkim izborima u SAD 5. novembra.

Izvor: Jutarnji.hr

Jasno je ko će pobediti na američkim izborima?; "Ovo je poznat scenario, zato je Hilari izgubila"
EPA-EFE/DEMETRIUS FREEMAN / POOL

Podeli:

Uprkos tome što je, prema procenama gotovo svih analitičara, Kamala Haris pobedila Trampa u debati i liderstvu u anketama, Darok smatra da se kandidatkinja nije bavila dva najvažnija problema, piše Gardijan.

Podsetimo, Kim Darok je podneo ostavku na mesto britanskog ambasadora u SAD, nakon što je u javnost procurio njegov izveštaj namenjen britanskoj vladi, u kojem Trampa naziva nesigurnim i nesposobnim.

On smatra da će Mičigen, Pensilvanija i Viskonsin, koje je 2020. osvojio Džo Bajden, biti ključni za pobedu na izborima, a sada će se vratiti Trampu ukoliko Haris ne ponudi "jasnu, konkretnu, ciljanu politiku vratiti poslove i nadu u svojim uništenim kvartovima".

Druga greška je što se Kamala Haris krije od medija, ponavljajući grešku Hilari Klinton, smatra Darok.

"Danas već davne 2016. godine, Tramp je uvek i svuda bio prisutan. Prihvatio bi svaki poziv. Čak bi, nepozvan, telefonirao jutarnjim vestima da iznese svoje stavove o dnevnim pitanjima. Nasuprot tome, Hilari Klinton je ugasila medije i – izgubila".

Pošto veruje da će se Tramp vratiti u Belu kuću, Derok smatra da bi britanski premijer Kir Starmer, koji se u četvrtak u Vašingtonu sastao sa predsednikom SAD Džoom Bajdenom i drugim vodećim demokratama, trebalo da ugovori i sastanak sa Trampom i njegovim timom, kako bi izgradio veze sa obe strane pre izbora.

Darok, koji je i dalje cenjena ličnost u diplomatskim krugovima sa obe strane Atlantika, kaže da je Tramp sada "manje moćan i sposoban" nego što je bio 2016, ali dodaje da "i dalje može da se poveže sa marginalizovanim i radničkom klasom."
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: