Svet 0

16.09.2024.

12:12

Ništa od mira?; "Vreme za dogovor ističe"

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da ističe vreme za dogovor sa Hezbolahom kako bi se zaustavili sukobi duž izraelsko-libanske granice.

Izvor: Tanjug

Ništa od mira?; "Vreme za dogovor ističe"
EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Podeli:

Galant je u razgovoru sa američkim kolegom Lojdom Ostinom istakao da se "mogućnosti za sporazum u severnoj areni bliži kraj pošto Hezbolah nastavlja da se 'vezuje' za Hamas", prenosi Tajms of Izrael.

Galant je američkom ministru odbrane takođe rekao da će "kakav god scenario bio, izraelske odbrambene snage nastaviti da operišu s ciljem uništenja Hamasa i obezbeđivanja povratka talaca koje Hamas drži u Gazi", saopšteno je iz kabineta Galanta.

Hezbolah je počeo da ispaljuje rakete i dronove na sever Izraela nakon izbijanja sukoba u Gazi posle napada palestinske militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra prošle godine.

Hezbolah je saopštio da će obustaviti napade ukoliko se postigne primirje u Gazi, ali su višemesečni pregovori, u kojima posreduju SAD, Katar i Egipat, u zastoju. Izrael na napade Hezbolaha odgovara izvođenjem vazdušnih napada na položaje Hezbolaha u Libanu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: