Svet 0

15.09.2024.

23:36

Uzbuna: Zidovi zatvora srušeni u poplavi, stotine zatvorenika pobeglo

Najmanje 281 zatvorenik pobegao je iz zatvora pošto su u razornim poplavama srušeni zidovi objekta u Maiduguriju na severoistoku Nigerije početkom prošle nedelje, saopštile su danas zatvorske vlasti.

Izvor: Tanjug

Uzbuna: Zidovi zatvora srušeni u poplavi, stotine zatvorenika pobeglo
Shutterstock/angelo gilardelli

Podeli:

Sedmoro odbeglih zatvorenika je pronađeno u operacijama bezbednosnih agencija, naveo je u saopštenju Umar Abubakar, portparol nigerijskih popravnih institucija, preneo je Rojters.

"Poplave su srušile zidove popravnih ustanova, uključujući Zatvorski centar srednje bezbednosti, kao i prostorije za osoblje u gradu", rekao je Abubakar.

Prema njegovim rečima, potraga za odbeglim zatvorenicima je u toku. Maiduguri je glavni grad nigerijske države Borno koja je početkom prošle nedelje pretrpela najgore poplave u poslednjih nekoliko decenija.

U poplavama je nastradalo najmanje 30 osoba, saopštila je agencija za vanredne situacije, dok je na stotine hiljada ljudi bilo primorano da ode u kampove za raseljena lica.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

uživo Novi užasi na frontu; Sve se trese

Rat u Ukrajini – 938. dan. Oko milion Ukrajinaca i Rusa je već ubijeno ratu, objavio je Volstrit džornal, pozivajući se na neimenovane izvore i procene zapadnih obaveštajnih službi.

22:03

18.9.2024.

18 min

Podeli: